Uitvoering werken zonder overleg av?

Word je eigen syndicus

1.27K keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendom

Hallo,

De syndicus heeft uitbetalingen gedaan voor kleine werken zonder overleg/goedkeuring van de VME,o.a.,aanleggen nieuwe grasmatten voortuin,schilderen voordeur,aankoop verticuteermachine,controle verluchtingen door loodgieter, enz..Daar deze zeker niet dringend van aard zijn en er geen onderhoudsplan is opgesteld(normaal wettelijke de taak van de syndicus) stel ik mij de vraag of dit zomaar kan.Wat als er mede-eigenaars zijn die dit niet goedkeuren?(waar ik kan inkomen)

Bij controle van de boekhouding heb ik vastgesteld dat er verwijlinteresten zijn aangerekend wegens onvoldoende saldo op de rekening van de VME, (facturen van AWW zijn niet betaald met als gevolg dat ook AWW extra  kosten heeft aangerekend) kunnen wij al deze  kosten  verhalen op de syndicus?

Dank bij voorbaat!

Dag summer,

De zaken die u aanhaalt zijn geen toonbeeld van wettelijk correct bestuur:

a) met betrekking tot de aankopen zonder goedkeuring, dit mag inderdaad zomaar niet. Voor elke uitgave moet men een goedkeuring hebben van de AV, tenzij het dringend en noodzakelijke uitgaven zijn. Door voorbeelden die u geeft zijn mijn inziens niet dringend en noodzakelijk. Men zou naar de rechtbank kunnen stappen om het geld terug te eisen aangezien de aankopen zonder toestemming zijn.

b) dit is andermaal geen teken van goed bestuur. Uw syndicus is verantwoordelijk voor het beheer van het vermogen van de VME. Hij moet met andere woorden zorgen dat er voldoende geld in kas is. Als hij of zij ziet dat er geldtekorten zullen komen dan moet men extra geld opvragen bij de mede-eigenaars. Volgens kunt u andermaal naar de rechtbank stappen om deze verwijlinteresten terug te eisen.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This