Syndicus of eigenaar verantwoordelijk voor verstopping afvoer?

Word je eigen syndicus

2.41K keren bekekenSyndicuseigenaar kosten syndicus verstopping

De douche van het appartement op het gelijkvloers stroomt over door verstopping. Dit appartement wordt verhuurd door de eigenaar en die eigenaar wijst mij, de syndicus, als verantwoordelijke aan.

Ik stelde voor om eerst en vooral een loodgieter te laten komen, zodat kan vastgesteld worden waar het probleem zit. De eigenaar weigert dit zelf te regelen en dus zal ik een loodgieter laten komen.

Hoe kan worden bepaald wie zal opdraaien voor de kosten?

Maak zeer duidelijke afspraken met de loodgieter. Zodra hij kan bepalen wie eventueel “schuldig” zou hij zijn werk kunnen/moeten onderbreken en de betrokken partijen tegensprekelijk de verantwoordelijkheid laten vaststellen.

Bedankt voor het snelle antwoord!

De verstopping is nu opgelost door een medebewoner van dezelfde blok. Deze bewoner heeft hiervoor een hogedrukreiniger gehuurd en vraagt tevens een vergoeding voor de uren.

Ik was van plan het bedrag van €150 door te rekenen naar de volledige blok (6 mensen). Dit is natuurlijk niet ideaal aangezien er initieel nog geen toestemming was voor de werken, maar ik vond het niet menselijk om die mensen zonder water te laten en te wachten op ieders toestemming.

Moet ik eerst ieders toestemming hebben alvorens te betalen?  Of mag ik een melding sturen van het ongemak en de gemaakte kosten?

Waarschijnlijk kan u dit betitelen als een dringende noodzakelijke interventie die onder:

B.W. Art. 557-8 § 4 ° valt.

Werk echter ook op lange termijn: vraag enkele gespecialiseerde firma’s u een offerte te geven om regelmatig preventief onderhoud te doen op de leidingen en leg het als agendapunt voor op de volgende AV.

 

 

Sorry, lees B.W. Art. 577-8 § 4 4°

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This