Syndicus heeft kosten verkeerd berekend. Wat kan ik doen?

Word je eigen syndicus

1.53K keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendom

Beste
Op 01/09/2009 kocht ik een appartement , de eerste algemene vergadering (maart 2010) heb ik niet kunnen bijwonen alsook de tweede (maart 2011). Er werd ook aan niemand volmacht gegeven. Waar ik misschien in de fout ben gegaan. Nu heb ik wel de algemene vergadering kunnen bijwonen (maart 2012).
Na de uitleg over het afsluiten van het boekjaar hebben alle medebewoners getekend voor akkoord, ik ook. Bij de koopakte is mijn notaris vergeten de basis-akte alsook het intern reglement aan mij te bezorgen ik heb die pas ontvangen op 09/03/2012 na de algemene vergadering. Nu blijkt dat de afrekening niet berekend word zoals in de basis-akte is beschreven. Wij zijn met 11 eigenaars van onze blok. De kosten van de gemene delen werden gewoon door 11 gedeeld en daarmee was de kous af.Nu blijkt na grondige controle dat ik in 2 jaar en 4 maanden een teveel heb betaald van 1185 euro als ik het bereken met de voorgeschreven verdeelsleutel. Voor het boekjaar 2011 heb ik per mail aan mijn syndicus laten weten dat ik niet akkoord ga met de wijze van berekening. Mijn syndicus is een mede bewoner en heeft geen brevet. Er is ook geen raad van mede-eigenaar. Na hem te hebben aangesproken over deze feiten en de basis-akte te hebben doorlopen . Kreeg ik als antwoord, dat hij dit 5 jaar doet en het nog nooit anders is berekend , ik citeer” ik heb dit zo overgenomen van mijn voorganger het is al 28 jaar zo”. Hij is wel bereid de rekenwijze te veranderen voor het boekjaar 2012 omdat hij weet dat het niet op een correcte manier is gebeurd. Mijn vraag: kan ik het teveel betaalde bedrag terug eisen of wat zijn de mogelijkheden.
Met vriendelijke groet
Johan

Volgens mij hebt u wel degelijk het recht om dat geld terug te eisen. Indien uw syndicus geen zin heeft om deze situatie recht te zetten dan zou ik toch overwegen om eens naar een advocaat te stappen want ten slotte gaat het hier niet over een klein bedrag. Indien u dat wenst kan ik u contactgegevens geven van een advocaat die expert is in mede-eigendom. Ik zou wel zorgen dat u uw protest alvast op papier zet door al eens een aangetekend schrijven te sturen. Enerzijds om te tonen dat het u menens is en anderzijds om bewijsstukken te hebben voor de rechtbank (als uw syndicus geantwoord heeft op uw email dan geldt dit ook als bewijs voor een rechtbank, als hij u echter geen email teruggestuurd heeft als antwoord dan zou hij het argument kunnen maken dat hij die nooit ontvangen heeft.

Met vriendelijke groeten,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This