Syndicus blijft huidige tuinaannemer verdedigen?

Word je eigen syndicus

428 keren bekekenUitvoering van Werken

Beste,

Als raad van Mede-Eigendom hebben wij het initiatief genomen om prijs aan te vragen voor een nieuwe tuinaannemer omdat we niet tevreden zijn van de huidige tuinaannemer, zijn planning trekt op niets, hij doet maar de helft van zijn werken volgens contract en de kwaliteit van zijn werk laat te wensen over, Wij hebben de syndicus zelf gevraagd om hem geen offerte te vragen.

‘de syndicus heeft 3 jaar geleden zelf die aannemer gezocht, er werd geen prijs gevraagd aan anderen.

we hebben nu 3 offertes en onze syndicus is razend als we hierover spreken. Hij vraagt dat we hem die offertes doorsturen, ik heb wel een excel gemaakt met de verschillende prijzen.

Hij verdedigd de huidige tuinaannemer tot en met, men zou denken dat het familie is, hij kan het echt verdragen.

Hij zegt nu dat er ZEKER 3 mede-eigenaars zijn die gevraagd hebben om ook prijs te vragen aan de huidige aannemer, hij wil wel niet zeggen wie dit gevraagd heeft, volgens mijn neemt hij zelf initiatief om bepaalde mede eigenaars te benaderen. Ik weet het hij wordt niet graag tegen gesproken..

Graag kreeg ik raad hoe we dit moeten aanpakken ?

Met dank.

Met vriendelijke groeten.

Kurt

KLVT Vraag beantwoord december 20, 2022

Beste,

Gisteren was er die BAV en het 3e punt was de tuin. Ik was voorzitter (er waren anders geen kandidaten)  en heb dan direct het woord genomen ivm onze tuin.

Wij hebben 3 heel gedetailleerde offertes ontvangen en voorgesteld (met een tabel) en hebben vooraf met de beheerraad overeengekomen om één bepaalde tuinaannemer naar voren te brengen. Wij hadden zelfs gevraagd aan de Syndicus om geen offerte te vragen aan de huidige tuinaannemer maar toch heeft hij dit gedaan omdat er volgens hem 3 eigenaars dit gevraagd hadden, maar weten wij niet wie dit gevraagd heeft.

Hij heeft zelfs in het weekend thuis bij een lid van de beheerraad die persoon proberen te overtuigen om te kiezen voor de huidige aannemer….

Stemming :

Één voordeel, de huidige aannemer was iets duurder dan de aannemer die wij naar voor gebracht hebben en 90 % geeft akkoord gestemd voor de aannemer die wij naar voorgesteld hebben, 10% onthouding, dus ok.

Net voor de stemming hadden wij nog een openbare discussie met de sydicus over het feit dat hij  de offertes die wij aangevraagd hebben niet op voorhand ontvangen heeft. Ik heb hem gezegd dat wij dit speciaal gedaan hebben zodat hij de prijzen niet kon doorsturen naar de huidige tuinnaannemer, dit omdat wij dit niet vertrouwden… hij was furieus. Zijn antwoord : ik zou dit nooit doen…

Hij was ook nog furius over het feit dat hij niet op de hoogte werd gesteld dat wij in onze parktuin met verschllende aannemers een rondgang hebben gemaakt om prijs te laten  maken. Zijn stelling was : het is aan de Syndicus om dit te doen en niet aan jullie zei hij!! Hij zei zelfs  tegen mij ‘‘ga jij syndicus spelen“?

Maar dit hebben wij gedaan omdat hij zelf niet wilde meewerken om nieuwe aannemers te zoeken.  Zijn antwoord in de vergadering was : ik heb dit net gezegd, ik zou dit met plezier doen…. maar kreeg geen gelijk van de vergadering.

Ik heb hem ook gezegd dat hij nooit een antwoord heeft op onze vragen ivm deze tuinnaannemer (wanneer hij bepaalde werken zal uitvoeren..).

Aan zijn reacties te horen moet er toch en band tussen de syndicus en de huidige tuinnaanemer, in sé hebben wij geen problemen om met aannemers te werken die men kent maar dan moeten ze ook hun werk doen en mag de syndicus niet achterdochtig zijn.

Facturen met verkeerd BTW tarief :

De aannemer heeft ook 2 facturen gemaakt met een verkeed btw tarief, nl beplanten worden aangerekend aan 6%, het werk aan 21%. Ik heb hiervoor al 2x gevraagd naar de creditnota’s maar die krijgen wij niet, en de syndicus heeft ons geen antwoord.

Afrekening laatste kwartaal factuur :

De aannemer heeft geen tijd om het gras te verticuteren, volgens het contract moet hij de hagen 2x per jaar scheren, dit heeft hij maal één keer gedaan, en er zijn nog andere werken die hij dit jaar niet uitgevoerd heeft.  Kunnen wij als beheerraad eisen dat de laatste kwartaalfactuur niet volledig betaald wordt omdat niet alles werd uitgevoerd?

Varia :

Er waren ook een paar varia puntje.

Mijn puntje was : op de alg verg van dit jaar (juni) werd er een max bedrag afgesproken waarmee de syndicus zelf mocht beslissen om werken uit te voeren. Nu heb ik gezien dat dit niet op het desbetreffende verslag stond en vroeg hem im dit op het verslag van de BAV te zetten zodat wij dit altijd kunnen terug vinden.. Zijn antwoord was : dit heb ik in de RIO gezet! wij hebben hiervan wel geen bewijs gekregen….

Verslag BAV :

Na de vergadering maakt de syndicus zelf het verslag op (hij heeft geen assistent mrr vanuit zijn bureel) niettegenstaande het een gebouw is met 92 app en 122 garages….

Ik vroeg hem dan op het einde  om het verslag te tekenen maar het lukte hem niet om het verslag af te printen.  Hij zal het ons nog doorsturen en moet ik het als eerste onderteken omdat ik voorzitter was van de BAV, professioneel is dit toch allemaal niet meer maar eerder geklungel.

Nieuwe syndicus : van mij mag er morgen een nieuwe aangesteld worden.

Ik heb al een offerte aangevraagd en ontvangen van een nieuwe sydicus. De prijs is volgens ons gelijk.

Vraag : Volstaat één offerte of moeten er ook 3 offertes worden voorgelegd.

Hoe we dit aan de man moeten brengen op de volgende algemene vergadering (juni 2023) weet ik niet. Er zijn veel mensen niet gelukkig met de huidige syndicus, andere (oudere) bewoners dan weer wel.

Ik weet niet hoe dit aan te pakken, als men niet kiest voor een nieuwe syndicus ben ik dan de slechte… en moet ik wel verder leven met de huidige Syndicus…

Dus hierbij een verslag van iets dat volgens mij niet normaal verloopt.

Mvg

Kurt

KLVT Vraag beantwoord december 20, 2022
You are viewing 1 out of 2 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This