statuten

Word je eigen syndicus

1.32K keren bekekenStatuten

moeten in een gebouw van 12 kavels de statuten opgemaakt worden door een notaris of advokaat of kan dat door syndicus geregeld worden?

Je hebt het waarschijnlijk over de aanpassing van de statuten aan de nieuwe wetgeving van 2010. Als je de wetteksten erop naslaat dan staat er eigenlijk niet bij wie die statuten moet aanpassen. Er staat wel dat de syndicus verantwoordelijk is om de nieuwe versie te laten goedkeuren op de AV.

In de praktijk ken ik echter geen enkele syndicus die zich waagt aan het aanpassen aan die statuten. Dit omdat een diepe kennis van de wetgeving nodig is om te weten welke passages er in conflict zijn met de nieuwe wetgeving en welke mogen blijven staan.

De meesten die ik ken werken met een advocaat maar er zijn er ook enkelen die het door een notaris hebben laten herwerken. Voldoende offertes opvragen is de boodschap want de prijzen lopen sterk uiteen.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This