fbpx

RvME-verlenging door Syndicus

Word je eigen syndicus

350 keren bekekenRaad van Mede-EigendomVerlenging

In oktober 2019 is de lidmaatschapstermijn van 2 raadsleden afgelopen. Omdat onze AV in oktober niet door is gegaan omdat de Syndicus met directe ingang (eind sept) is teruggetreden, zitten we nu in een vacuum. We hebben sinds november een intrim-syndicus via de Vredesrechter en die had een AV gepland eind maart. Toen kwam Corona….de vergadering is niet doorgegaan.

Nu deelt de Syndicus mede dat hij de Raadsleden (4P) gevraagd heeft hem als adviseurs  te ondersteunen totdat er een nieuwe bestuur gekozen wordt op de eerstvolgende AV.

Vraag: kan een Syndicus zomaar besluiten dat bestuursleden langer blijven dan de maximale termijn? Deze was immers vóór Corona afgelopen. Deze vraag is relevant omdat in onze VVE de RvME leden een vaste onkostenvergoeding van ruim 100 euro per maand ontvangen.

 

 

Geachte

Volgens een toelichting van Minister Koen GEENS bij zijn besluit van 09.04. jl., geldt dat de mandaten van de leden van de RvME gedurende de crisisperiode in voorkomend geval worden verlengd, aangezien er anders een vacuüm dreigt.

Drijfveer : bezorgdheid om de continuïteit van het beheer van de VME.

Een benoeming tot adviseur was dus niet eens nodig geweest..

Astrid CLABOTS

CLABOTS

 

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This