Wie mag deelnemen aan rondgang definitieve oplevering gemene delen?

Word je eigen syndicus

1.42K keren bekekenNieuwbouw

Beste

Binnenkort hebben wij een rondgang met de RVM, syndicus en bouwheer in kader van de definitieve oplevering van de gemene delen. Er zijn nog heel wat openstaande punten (vochtproblemen, brandveiligheid, afwerking, …) waardoor wij ons genoodzaakt zien om de definitieve oplevering te weigeren.

Kunnen wij buiten de RVM nog bijkomende eigenaars uitnodigen voor deze rondgang ? Er zijn enkele eigenaars die niet in de RVM zitten maar die wel meer kennis hebben van bepaalde zaken en hun kennis en ervaring kan een meerwaarde bieden. Kunnen wij deze op eigen initiatief uitnodigen ? Kan dit geweigerd worden door de syndicus en de bouwheer ?

Vervolgens had ik graag geweten wat we juist moeten doen om de definitieve oplevering te weigeren. Welke stappen dienen we hiervoor te nemen ? Dienen wij dan terug een deadline met de bouwheer af te spreken tegen wanneer de zaken in orde dienen te zijn ?

Alvast bedankt voor de hulp

GR

Iedere mede-eigenaar heeft recht aanwezig te zijn en opmerkingen te maken (voorbehoud, te notuleren in P.V.).

Een syndicus mag zich niet in de plaats stellen van de VME, maar roept best een A.V. bijeen met als agendapunt “voorlopige oplevering gemene delen”.
Aan de hand van het gedetailleerd lastenboek  en het goedgekeurd bouwplan en de bouwverordening kan iedere eigenaar bouwfouten aanbrengen.

Als VME kan u uw vertrouwen geven aan de syndicus of liefst aan enkele mede-eigenaars met kennis van zaken om een lijst op te stellen van de punten waarvoor voorbehoud wordt gemaakt en tegen wanneer er uiterlijk de fout of fouten moeten hersteld worden.
Is de lijst te groot of te complex, dan is het aangeraden dat de VME zich laat vergezellen door een eigen expert op de dag van de oplevering. Hij kan dan meteen juist omschrijven hoe de fout dient hersteld te worden.

Succes.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This