Ophogen schouw ‘ kosten voor de gemeenschap ?

Word je eigen syndicus

1.45K keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendom

Beste,

In ons gebouw stelt zich recentelijk een probleem. Een van de eigenaars heeft recentelijk zijn appartement gerenoveerd en aldus een nieuwe verwarmingsketel laten plaatsen. De ketel geniet zijn aan en afvoer op een gemeenschappelijke schouw en is geplaatst en gekeurd door een erkend installateur. Bij plaatsing is gebleken dat de schouw maar net voldoende trekkracht had. Nu blijkt echter dat de ketel regelmatig uitvalt en er bij de buren een risico ontstaat op co – intoxicatie. Een erkende firma heeft de gemeenschappelijke schouw geinspecteerd en is tot de vaststelling gekomen dat de huidige schouw niet boven de liftkoker uitkomt. Rekeninghoudend met de weersomstandigheden kan hierdoor de trekkracht van de schouw gevoelig verminderen.  Er werd een voorstel geformuleerd om de schouw op te hogen tot boven de lift koker ten einde de trekkracht gevoelig te verhogen. De kosten hiervan werden geraamd op 390 euro, btw inclusief en alle eigenaars  werden hiervan op de hoogte gesteld. Er is nu een discussie ontstaan of deze kosten nu betaalt dienen te worden door de eigenaar dewelke een nieuwe ketel heeft geplaatst of door de gemeenschap, daar het een gemeenschappelijke schouw betreft. Iemand enig advies ?

De eerste vraag is of de mede-eigenaar op eigen houtje zomaar zijn ketel kon vervangen. Soms is het zo dat de statuten hieromtrent beperkingen opleggen (bv. qua model en capaciteit).

Als hij echter wel reglementair zijn ketel vervangen heeft, dan is de kans groot dat de kost voor rekening van de VME valt. Ook hier moeten de statuten voor alle zekerheid nagekeken worden.

Het is de taak van uw syndicus om dit uit te pluizen.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This