Moeten alle contractvoorstellen gebeuren via de syndicus ?

Word je eigen syndicus

187 keren bekekenVerzekeringen

De verzekering van de “gebouwen” via de syndicus voldoet niet . Zelfs niet aan de bepalingen gesteld in de basisactes .  Sommige zaken zijn niet gedekt, andere onvoldoende . De opzeg en vernieuwing dient binnen een paar maanden op de AV te worden gezet . Echter is dit te laat om de verzekering nog te kunnen opzeggen . De syndic blijkt niet de intentie te hebben om eerder de nodige prijsoffertes bij nieuwe verzekeringsmaatschappijen aan te vragen waardoor we riskeren van opnieuw een jaar onderverzekerd te zijn . Kan een enkele mede-eigenaar prijsoffertes vragen aan verschillende verzekeringsmaatschappijen en deze ter stemming aanbrengen op de AV of dienen alle initiatieven en voorstellen via de syndic te gebeuren ?

lebragard Vraag beantwoord januari 24, 2024

 Kan een enkele mede-eigenaar prijsoffertes vragen aan verschillende verzekeringsmaatschappijen en deze ter stemming aanbrengen op de AV of dienen alle initiatieven en voorstellen via de syndic te gebeuren ?

Uiteraard kan dat , het is de algemene vergadering die beslist en de syndicus voert uit wat deze beslist. Offertes vragen en voorleggen kan zowel door de syndicus en/of door een mede-eigenaar(s). Lees uw RIO na , meestal is er bepaalt om meerdere offertes voor te leggen .

tip:

Misschien kan de huidige polis geoptimaliseerd worden ?

vraag aan de event. nieuwe verzekeraar om de opzeg te doen vd huidige polis….meestal gebeurt dit dan onderhands zonder opzegvergoeding.

Onderverzekering kan niet…..neem een polis “all risico” eventueel met een uitgebreide rechtsbijstand , evenredigheidsstelsel NIET van toepassing …..ect

https://www.clabotsadvocaten.be/blog/het-appartementsgebouw-goed-verzekerd-5/

https://blog.smartsyndic.be/qa/blokpolis-vermijden-van-onderverzekering-van-het-verzekerd-kapitaal-van-het-ganse-appartementsgebouw/

lebragard Vraag beantwoord januari 24, 2024
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This