moet men als syndicus onredelijke vragen opnemen in de agenda van de algemene vergadering?

Word je eigen syndicus

1.11K keren bekekenAlgemene Vergaderingonredelijke agendapunt

moet men vragen  van een eigenaar die  er een persoonlijke kwestie van maakt om een andere eigenaar het moeilijk maakt agenderen?

 

Waarschijnlijk is het beter het agendapunt toch te aanvaarden, tenzij het flagrant in tegenspraak is met strafrecht of B. W.

 

De syndicus kan op de vraag tot agenderen reageren met de vraag hem een uitgebreid dossier voor te leggen, gezien de informatieplicht van de syndicus.

Eventueel kan de syndicus dan een brief richten aan de ME waarin er hem op gewezen wordt dat wegens……het dossier incompleet is (of een andere uitvlucht) en deze ook bij het dossier voegen.

 

B. W. Art. 577-6 § 3  lid 2 :

 

”De bijeenroeping vermeldt volgens welke nadere regels de documenten over de geagendeerde punten kunnen worden geraadpleegd.”

 

Op de vergadering zelf is een bijzondere taak vastgelegd voor de dagvoorzitter.

 

Vermits hij de volgorde van de behandeling van de agendapunten vastlegt, houdt hij dit moeilijke liefst als laatste, wanneer iedereen naar het einde van de vergadering verlangt.

 

Hij kan dan een vertragingsmaneuver doen, discussie vermijden en vragen of iedereen er mee akkoord is dat, omdat het voorgestelde agendapunt onvoldoende uitgewerkt is, de verdere bespreking ervan kan verdaagd wordt naar een volgende vergadering en hierover laten stemmen.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This