moet een syndicus een officieel diploma als syndicus hebben, en kan ik daar een copie of bewijs van opvragen?

Word je eigen syndicus

1.39K keren bekekenSyndicusdilploma

In de eerste algemene vergadering deed de zaakvoerder van een firma (rentmeester en syndicus) zijn optreden als syndicus. Dat kwam goed over (bij gebrek aan alternatieven) en 3 jarig contract wordt getekend. Het duurt een paar maanden, maar na aandringen krijg ik dan toch contact met een ‘syndicus’. Die man werkt op het betreffende kantoor. Maar wie zegt dat ik met een gediplomeerd syndicus te maken heb. Kan een zaakvoerder het werk van syndicus gewoon delegeren aan een bediende, of moet die bediende ook over een diploma van syndicus beschikken? En kan ik het diploma ervan opvragen ter inzage (of een copie) alsook een bewijs van de BA aansprakelijkheid van syndicus.

Een wettelijk erkend vastgoedmakelaar die ook ingeschreven is op de rol van syndici kan normaal gezien personeel aanwerven die het beheer van het gebouw mee gaat faciliteren. Het personeel valt dan weliswaar volledig onder de verantwoordelijkheid van de vastgoedmakelaar. Voor alle fouten die het personeel maakt is de vastgoedmakelaar dan verantwoordelijk. Om na te gaan of de vastgoedmakelaar erkend is als syndicus kunt u kijken op de website van het BIV.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This