Meebetalen voor renovatie ondergrondse parking ?

Word je eigen syndicus

729 keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendom

Ik ben eigenaar van een appartement in een gebouw met meerdere appartement, zonder eigenaar te zijn van een ondergrondse parking/kelder/bergruimte, noch van een gemeenschappelijke ruimte in die zin.

Er moet zwaar gerenoveerd (betonrot)  worden en de kosten worden geraamd op 14.000 euro per eigenaar van een bovengrondese ruimte ( winkel, appartement…) bedrag in functie van ieders aandeel .

Moet ik meebetalen in deze kosten zonder dat ik kan genieten van de baten.

Bij de aankoop van het appartement drie jaar geleden heb ik op advies van de makelaar afgezien van een ondergrondse parking om net die kosten te vermijden. Toch meent de syndicus dat ik mee zal moeten betalen.

Eugene Vraag beantwoord december 29, 2023

antwoord : lees uw statuten zeer aandachtig.

Deze zijn de wet voor u en de overige mede-eigenaars.

Zowel de private als de gemene delen staan erin vermeld alsook wie wat moet betalen.

Met statuten bedoel ik , de basisakte en reglement van mede-eigendom niet te verwarren met het RIO (reglement van interne orde)

Indien u geen ondergrondse garage bezit zal u waarschijnlijk vrijgesteld zijn van die kosten , de statuten brengt daarin duidelijkheid.

lebragard Vraag beantwoord december 19, 2023

aanvullend:

Indien u geen ondergrondse garage bezit zal u waarschijnlijk vrijgesteld zijn van die kosten , de statuten brengt daarin duidelijkheid. Indien na lezing van de statuten blijkt dat de herstelling van het “betonrot” uitgevoerd worden aan de gemeenschappelijke delen , moet u ondanks dat u geen garage hebt toch bijdragen in de kosten.

lebragard Vraag beantwoord december 20, 2023

vooral in kleinere gebouwen wordt (uit beheers gemak) de (ondergrondse of bovengrondse ) garages en de kavels niet in afzonderlijke deel verenigingen opgedeeld  15h25 23/12/2923

FlatBuilding Vraag beantwoord december 23, 2023

Binnen het wettelijk  kader en met vereist quorum kan de AV wel de kosten verdeel sleutels aanpassen of optimaliseren 15h28 23/12/2023 Mvg 

FlatBuilding Vraag beantwoord december 23, 2023

Uit de statuten kan ik nergens afleiden dat ik zou moeten meebetalen.

Wat de laatste opmerking betreft: er is een AV geweest waarbij de lening is goedgekeurd met een meerderheid van 50+1 en dat de verdeling van de kosten zal gebeuren volgens

quote:

Aangezien dit voor een gemiddeld appartement, 83 aandelen, een bedrag vertegenwoordigd van € 14.110,00, werd een collectieve financiering voorgesteld, waarvan elke mede-eigenaar gebruik kan maken indien gewenst.

unquote

En het is dus die laatste zin in het verslag van de AV die mij verontrust en waarvan ik meer uitleg gevraagd heb aan de syndicus. Maar zijn antwoord komt neer op : iedere eigenaar van een appartement moet meebetalen volgens zijn aandeel.

Voor zover het iets uitmaakt: men spreekt over water-insijpeling/kelderdichting , niet van betonrot zoals ik eerder schreef.

Eugene Vraag beantwoord december 26, 2023
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This