Maximum bedrag waarmee Syndicus zelf mag beslissen om werken uit te voeren?

Word je eigen syndicus

953 keren bekekenSyndicus

varia puntje op de laatste BAV

Mijn puntje was : op de alg verg van dit jaar (juni) werd er een max bedrag afgesproken waarmee de syndicus zelf mocht beslissen om werken uit te voeren. Nu hebben wij als raad dit (te laat) gezien dat dit niet op het desbetreffende verslag stond en ik vroeg hem im dit op het verslag van de BAV te zetten zodat wij dit altijd kunnen terug vinden.. Zijn antwoord was : dit heb ik in de RIO gezet!
wij hebben hiervan wel geen bewijs gekregen…. En krijg hiervan ook geen info.

‘het motto van onze Syndics is om zoveel mondeling te bespreken en zo weinig mogelijk op papier, hij antwoord bijna nooit per mail voor belangrijke zaken, meestal telefonisch… zo hebben wij het probleem dat hij veel afspraken die gedaan werden nooit kan voorleggen via een verslag of mail..

Volgens mij is dit bewust zodat niemand meer dit zal herinneren omdat onze syndicus graag werken laat uitvoeren zonder info van hem naar de raad of VME of beslissing via de VME…

wat kan ik doe hiermee?

KLVT Vraag beantwoord december 29, 2022

Met dit punt snijdt de syndicus in zijn eigen vingers.
Gezien de notulen geen beslissing van de (B)AV bevat over een afgesproken bedrag, bestaat er vandaag GEEN akkoord over een bedrag, zelfs al zet hij dit in het RIO, elke bestaande en toekomstige eigenaar kan dit aanvechten, want de syndicus kan niet aantonen dat dit door een (B)AV werd goedgekeurd.

Enige reddingsmiddel is als er schriftelijk werd gestemd, dan is er wel ergens een spoor, doch elke mede-eigenaar heeft 4 maand de tijd om beslissingen van een (B)AV aan te vechten, als het punt niet in de notulen staat, is dat moeilijk vooral als betrokkene niet zelf aanwezig kon zijn/was.

Verder zou ik zeker de werkwijze van de syndicus vermelden in het jaarverslag van de raad, de raad kan immers mee aansprakelijk gesteld worden als het fout loopt. Daarbij zou ik dan ook vermelden wat jullie ondernomen hebben om dit een halt toe te roepen, zoals bv. RM voorstelt.

dmeerpa Vraag beantwoord december 27, 2022
You are viewing 1 out of 5 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link