Mag een mede-eigenaar een waterontharder installeren in de kelder die eigendom is van een andere mede-eigenaar maar toegankelijk omwille van de energiemeters?

Word je eigen syndicus

1.72K keren bekekenUitvoering van Werkenwaterontharder

Er werd geïnformeerd om 1 waterontharder aan te sluiten op de hoodleiding (voor splitsing naar aparte watermeters per appartement). de kelder is te klein voor 1 machine voor het gebouw en ook te klein om voor alle 6 appartementen een aparte machine te installeren. 1 mede-eigenaar heeft zonder medeweten van de rest een machine gekocht voor zijn appartement. Een andere mede-eigenaar wil dat die verwijderd wordt.

Dag Liesbeth,

Een mede-eigenaar mag niet zomaar een installatie die voor privatief gebruik bedoeld is in de gemeenschappelijke delen plaatsen, tenzij hij daarvoor expliciet toestemming gekregen heeft via de AV. Om dit aan te kaarten kunt u best uw syndicus op de hoogte brengen en eventueel een punt op de agenda laten plaatsen om hieromtrent een beslissing te nemen (bv. mbt de verwijdering van de installatie).

Met vriendelijke groeten,
Jessie

Geachte

 

Ik lees dat de plaatsing van 1 gemeenschappelijk toestel een probleem van ruimte oplevert, doch ook de plaatsing van 6 individuele toestellen ?

Alleszins mag de individuele eigenaar zich inderdaad niet zomaar ruimte toe – eigenen in de gemeenschappelijke delen, doch of de Vrederechter hem tot verwijdering zal veroordelen, aangezien andere oplossingen blijkbaar niet voor de hand liggen, is daarmee niet gegarandeerd. Er zal zich een afweging opdringen tussen individuele en gemeenschappelijke belangen.

Welke oplossing stelt de AV zelf voor om het probleem van ruimte het hoofd te bieden ?

En is het bespreekbaar, de situatie regulariserend, dat de ruimte wordt ingenomen tegen vergoeding ?

 

Astrid CLABOTS

ARGUS ADVOCATEN

HASSELT – LOMMEL

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This