maar één aanwezige op de AV

Word je eigen syndicus

967 keren bekeken

Drie kinderen hebben samen de naakte eigendom, vader het vruchtgebruik (gebouw telt 12 appartementen). Elk van de kinderen duidt vader aan als ‘afgevaardigde’ (of lasthebber) voor de algemene vergadering. Er is dus maar één aanwezige op die  vergadering…. Moet zulke vergadering dan wel doorgaan?

Nog meer: valt deze constructie eigenlijk wel onder de ‘appartementswet’?? Vader betaalt alle rekeningen dus is een afrekening naar de kinderen overbodig, wat met het verplichte ‘reservekapitaal’ enz…

Interessante vraag. Als er statuten van het gebouw zijn die de kavels in het gebouw echt individueel toekennen aan de kinderen dan is er een vergadering en syndicus nodig. Bv. Appartement 1-4 is voor Kind 1; Appartement 5-8 voor Kind 2 en Appartement 9-12 is voor Kind 3. Dan denk ik wel dat het onder de wetgeving van gedwongen mede-eigendom van gebouwen valt. Dit met alle verplichtingen van dien (syndicus, vergaderingen, enz). Deze situatie is misschien vreemd maar elk van de kinderen zou na verloop van tijd lasthebber kunnen worden en dan heb je toch drie leden op de AV.

Als het appartementsgebouw als geheel echter eigendom is van de drie kinderen (dus zonder de individuele kavels te verdelen) dan valt het onder de wetgeving van gedwongen mede-eigendom in het algemeen. De situatie is dan volgens mij vergelijkbaar met een eengezinswoning die van drie kinderen tegelijk is (bv. als gevolg van een erfenis komt dat ook nog voor).

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This