klacht tegen syndicus indienen

Word je eigen syndicus

1.40K keren bekekenSyndicus

Geachte, onze syndicus neemt het niet zo nauw met zijn wettelijke verplichtingen i.v.m.  het beheer van onze residentie.bvb : het niet correct versturen van uitnodigen tot de Algemene Vergadering ; het niet laten naleven van het huishoudelijke reglement van onze residentie ; het niet beantwoorden van mijn meldingen m.b.t. de algemene delen en persoonlijke vragen ,enz.

Naar verluidt zou er een commissie bestaan waar ik klacht kan indienen tegen de syndicus omdat ik van mijn menig ben dat mijn rechten als mede-eigenaars op deze wijze worden geschonden.

Kan U mij de nodige informatie bezorgen waar ik mijn klacht tegen de syndicus kan indienen ?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groeten,

Van Geertsom Danny

Waasmunster

U kunt klacht indienen tegen uw syndicus via het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV in het kort). Men heeft mij echter verteld dat zij veel zaken seponeren omdat ze niet ernstig genoeg zijn. Met ernstig genoeg bedoel ik dan fraude, geld verduisteren, enz.

Als u schade geleden hebt, en dit ook kunt bewijzen, door de verkeerde handelingen van uw syndicus dan loont het de moeite om eveneens een advocaat onder de arm te nemen en de syndicus voor het gerecht te brengen want een klacht indienen bij het BIV geeft u daarom nog geen recht op schadevergoeding. Dit laatste moet via de normale rechtswegen gaan.

Het is echter ook van belang om te verifiëren dat uw syndicus effectief vastgoedmakelaar is. Als het bijvoorbeeld een mede-eigenaar is die syndicus is voor uw gebouw dan moet u rechtstreeks naar een rechtbank stappen. Als het een advocaat of boekhouder is die syndicus is voor uw gebouw dan moet u zich respectievelijk wenden tot de balie waarin ze ingeschreven staan of tot het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF)

Groeten,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This