Uit de boekhouding van de VME blijkt dat de syndicus begin 2019 (ongevraagd) lekdetectiekosten betaald via en ten laste van de rekening van de VME. Deze betaling is mijns inziens ten onrechte gebeurd omdat de blokpolis de kosten van lekdetectie (en desgevallend van herstelling) dekt. Bovendien situeerde het lek zich in een van de private gedeelten van het appartementsgebouw.
Door de coronacrisis is de AV in maart 2020 niet doorgegaan (had in feiten moeten doorgaan in januari 2020), en ook de geplande AV in januari 2021, wordt verdaagd tot de eerstvolgende 15-daagse periode (januari 2022), of na opheffing van de coronamaatregelen. Bijgevolg zijn deze kosten, en dus de vraag om terugbetaling ervan, tot op heden niet ter sprake gekomen
Nochtans heb ik In november 2020 (als commissaris) om terugbetaling van de onterecht betaalde lekdetectie (en bijkomend ook nog andere kleinere kosten) verzocht.
Tot zover heeft de syndicus hier geen gevolg aan gegeven.
Kunnen ik als commissaris of in naam van de mede-eigenaars terugbetaling vragen (vorderen) van deze betalingen, en zo ja, wat is de te volgen procedure, of moeten de mede-eigenaars wachten tot het (opnieuw) op de agenda van de eerstvolgende AV geplaatst wordt ?
Dank u voor uw antwoord.
3 Answers
Dien klacht in bij het B.I.V., alhoewel :
”Lasciate ogni sperenza, voi ch’entrate” Dante
Opgelet: Het gaat hier om tuchtrechtspraak binnen het B.I.V. waaraan u geen enkele rechten kan ontlenen.
Opvolging klacht B.I.V. ?
Zie :
http://blog.smartsyndic.be/qa/hernieuwde-algemene-vergadering/ Antwoord van Chris (2de antwoord)
Dien een afzonderlijke klacht in per dossier.
Het B.I.V. zal wel zorgen voor de centralisatie en de verbetering van hun statistieken.
Illustratie:
https://www.biv.be/tuchtrechtspraak/tuchtbeslissingen-van-de-kamers