Kan een verhuurder de syndicus-kosten doorrekenen aan de huurders?

Word je eigen syndicus

1.53K keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendom

Weten jullie misschien hoeveel men moet vragen voor de syndic kosten aan de huurders.  Wij verhuren via het sociaal bureau. Nu hebben wij dat volledig betaald. Kunnen wij daarvan een deel terug recuperen?

Er is nog geen kwartaalafrekening geweest.
Groetjes en doe zo verder, Miranda

Dag Miranda,

Bedankt voor je vraag.  Het is zeker mogelijk om bepaalde (niet alle!) kosten door te rekenen aan huurders.  Het is echter wel belangrijk dat dit juist beschreven staat in het verhuurcontract. Kosten die kunnen doorgerekend worden zijn de lopende kosten zoals: vergoeding syndicus, electriciteitskosten, edm.

Kosten die zeker NIET kunnen doorgerekend worden aan huurder zijn investeringskosten zoals bv. de vernieuwing van een gevel of herstellingskosten.

Wanneer er een afrekening komt moet de eigenaar dan de juiste opsplitsing maken.  Dit is niet altijd evident omdat het niet altijd duidelijk is wat voor type kosten er op de afrekening staan.  Daarom kan aan de syndicus gevraagd worden zelf zo’n opsplitsing te maken.  Dit is echter een extra dienst en dus niet gratis (hiervoor zal je ook moeten het huurcontract geven aan je syndicus zodat hij die opsplitsing juist kan maken).

Soms wordt er daarom ook gemakkelijkheidshalve een forfait gevraagd aan de huurder.  Een huurder heeft echter wel het recht om naar een vrederechter te stappen om te zien of dat forfait wel billijk is en min of meer overeen komt met de lopende kosten.

Met vriendelijke groeten,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This