Kan een deel van de VME zich afsplitsen en een eigen syndicus nemen?

Word je eigen syndicus

1.41K keren bekekenSyndicus

Geachte

wij zitten in ons complex met een erg groot probleem . bij ons zijn er appartementen en huizen .

De huizen hebben zich afgesplitst dus hebben in feite niets te maken met het huidige syndikus behalve dan als het betreft over een paar parkeerplaatsen in de kelder .

Het bestuur bestaat uit een bestuur waarvan zeker 2 van de drie incompetent zijn . Bv. ikzelf kreeg na een vraag aan een der bestuursleden als antwoord dat ik niet meer als haar aanspreekpunt diende beschouwd te worden .

Bovendien dient zei de belangen van de appartementen te behartigen wat zei absolut niet doet integendeel zei is constant bezig met de huisjes die niets meer met ons te maken hebben .

Wij zijn ongeveer een groep van 7 tot 9 appartementen dat wenst een andere Syndikus aan te trekken , bestaat deze mogelijkheid ? Want zelfs de Syndikus onderneemt niets maar dan ook niets tegen deze gang van zaken . Mijn vraag is in feite kan een complex functioneren met twee syndikussen .

We vrezen dat hier niet snel iets veranderd het kan overslaan op handgemeen vandaar de dringendheid van mijn vraag .

hopend op een gunstig gevolg , groet ik u vriendelijk .

 

Dag Piet,

Als uw VME uit meer dan 20 kavels bestaat en de entiteiten appartementen en huizen fysiek ook elk apart een logisch geheel vormt dan bestaat er een oplossing via deelverenigingen. U kunt voorstellen om twee of meer deelverenigingen op te richten. Eén deelvereniging zou dan gaan over de appartementen en de andere over de huizen. Elk van deze deelverenigingen kan dan een eigen syndicus hebben. Als u hiermee verder wil gaan kunt u best eens contact opnemen met een notaris om te zien wat er concreet mogelijk is in uw geval. Als het concreet mogelijk is kan u dan, na aanvaarding van de AV, de notaris vragen uw statuten aan te passen om deze deelverenigingen op te richten.

Met vriendelijke groeten,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This