Kan de waterfactuur verdeeld worden per bewoner ipv per duizendsten ?

Word je eigen syndicus

4.14K keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-EigendomWaterfactuur

Ik woon in een gebouw van 8 appartementen. Ik ben daar ook syndicus. We hebben maar één watermeter en momenteel wordt de waterfactuur verdeeld per duizendsten. Er zijn 2 appartementen waar 1 bewoner is; één appartement met 2 bewoners; één appartement met 3 bewoners; één appartement met 5 bewoners; één appartement staat leeg wegens overlijden. De overige 2 appartementen hebben mijn vrouw en ik in gebruik, wij zijn ook 2 maand per jaar op verlof en de rest van het jaar verdelen we tussen de woonst daar en ons tweede verblijf. Ik betaal dus ruw geschat zowat 4 keer meer dan ik verbruik. Ik heb al voorgesteld om de verdeling te doen volgens het aantal bewoners, maar één van de medeëigenaars wil daar niks van weten. Hij heeft nog andere eigendommen en dat wordt nergens zo berekend volgens hem. De optie van afzonderlijke watermeters zou heel wat breekwerk en kosten betekenen. Hoe is dit op te lossen ?

Het waterverbruik kan best, indien er met een gemeenschappelijke meter gewerkt wordt , verdeeld worden over het aantal gedommicilieerde personen. Eén aandachtspuntje niet uit het oog verliezen . De kosten voor vast recht van de watermeter  dienen verdeeld te worden over het aantal afnemerspunten, zeg maar aantal kavels waar water verbruikt wordt.

Willy Govaers

Ik ben zelf ook syndicus en woon in een blok van 6 met een watermeter.Bij ons zijn er ook appartementen met een bewoner en meerdere bewoners.Daarom heb ik vorig jaar apparte meters laten plaatsen per appartement op de toevoer buizen binnen de appartementen.Dit koste ons ongeveer 125euro per appartement en nu betaald elk appartement zijn eigen waterrekening.Je hebt er als syndicus een beetje werk mee,je krijgt per jaar een rekening die jezelf even moet verrekenen per appartement maar het is eerlijker dat ieder zijn eigen waterverbruik betaald.Ik hoop dat ik u hier mee van dienst kan zijn.

Ik zelf ben ook syndicus en heb vorig jaar extra meters laten plaatsen op de inkomende waterleidingen binnen de appartementen,dit heeft ons ongeveer 125 euro/appartement gekost en nu betaald elk appartement zijn eigen waterrekening.Als syndicus heb je er een beetje werk mee,je ontvangt elk jaar één rekening die je dan zelf moet verdelen onder de appartementen.Ik hoop dat ik je hiermee kan helpen.

De kosten verdelen per gedomicilieerde bewoner kan zorgen voor heel wat problemen! Ik kan perfect ergens wonen zonder daar een domicilie te hebben dus ik betaaal niet mee in de kosten van het water! Verdelen volgens bewoner zorgt teven voor problemen! Is men ook bewoner als men een aantal keren per week op bezoek komt? Wie en hoe gaat men dat vaststellen. U dient zich dus best te houden aan de basisakte of individuele meters te plaatsen (desgevallend met tussenmeters)

Om alle discussie te voorkomen is het inderdaad best om watermeters te laten installeren.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This