fbpx

Kan 1 appartement zelf beslissen over de raamconstructie aan voorgevel?

Word je eigen syndicus

Opgelost700 keren bekekenUitvoering van Werkenappartement ramen renovatie voorgevel zeedijk

Wij overwegen een appartement aan de kust aan te kopen. Echter, we knappen af op de voorgevel. Tenminste, de raamconstructie. Deze voorziet immers geen ramen die van onder tot boven kunnen geopend worden, en daarbij is er dus ook geen ballustrade. Het leuke van een appartement op de zeedijk is voor ons nu net het “open” gevoel. Gezien de ruimte 6x6m, hebben we een mogelijkheid om het “terras” naar binnen toe te laten lopen. Dus ik wil eigenlijk op de plaats van de huidige ramen een ballustrade plaatsen en 1,5m naar binnen een nieuwe raamconstructie (bv. schuifraam ipv een half kiep-raam).

Kan ik, eens eigenaar van het appartement, volledig zelfstandig beslissen over het vervangen van en het nieuwe uitzicht van de raampartij? Uiteraard zullen we letten op de stabiliteit van het gebouw, blijven we binnen de voorgelegde bouwvoorschriften (diepte terras enz), etc..

Ik begrijp dat er typisch een regel is rond “uniformiteit van de voorgevel” maar ik vraag me af of hierover een officiële verplichting is, of is het eerder steeds een subjectieve principe-kwestie van mede-eigenaars?

Los van “check de basisakte” en “vraag voor de aankoop goedkeuring van de mede-eigenaars”.. zijn er anderen met concrete praktische ervaringen?

Vraag beantwoord

ppppppppppp

Vraag beantwoord
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This