Is een addendum bijvoegen bij de basisakte rechtsgeldig?

Word je eigen syndicus

1.96K keren bekekenNieuwbouw

Wij hebben onze grond verkocht aan een promotor.   Die persoon zal er appartementen op bouwen.

Er is een basisakte opgemaakt waarbij wij twee appartementen zullen krijgen en een som geld.   Er werd een addendum bijgevoegd bij de basisakte omdat hij bepaalde zaken wil omzeilen.   Wij willen dat alles in de basisakte wordt vermeld maar dat is volgens de promotor onmogelijk omdat hij anders problemen krijgt met de bank en wij denken ook met de registratie.

Onze vraag is of een addendum van de overeenkomst rechtsgeldig is wanneer er bij problemen er een eventuele rechtszaak wordt opgestart.   Zal de rechtbank niet oordelen dat enkel de basisakte telt?

Met vriendelijke groeten

 

 

Dag Wimpje,

Het is niet de eerste keer dat ik hoor van een bouwpromotor die addendums toevoegt aan de basisakte, soms worden zelfs zaken gezet in de basisakte die inderdaad gewoonweg niet wettelijk zijn.  Ik heb geen weet van rechtzaken die zulke addendums hebben kunnen vernietigen.  Uw beste bron om hierover meer informatie te krijgen is een advocaat (zij kunnen opzoeken of er in het verleden reeds rechtzaken hierover geweest zijn en hoe deze uitgedraaid zijn) of een notaris (neem dan wel een andere notaris dan de notaris waarop de promotor beroep doet want deze zal mogelijks niet onpartijdig zijn).

mvg,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This