Hoe zit de wet nu in mekaar betreffende de splitsing, syndicus, rentmeesterschap en vastgoedmakelaar?

Word je eigen syndicus

1.45K keren bekekenStatuten

Is het waar dat er bij de vastgoedkantoren een duidelijke splitsing moet zijn van syndicus en vastgoedmakelaar??? Moet er dan een nieuwe vennootschap opgericht worden voor deze splitsing? Hoe zit de wet eigenlijk in elkaar?

zie:

http://www.biv.be/NV_3_A.php?lingua=NL

Dag Jeannine,

Bij mijn weten is er geen splitsing wettelijk verplicht. Er zijn echter wel een paar dingen die veranderd zijn ivm de nieuwe wetgeving van 2013 die het beroep van vastgoedmakelaar beschermd. Zo moeten vastgoedmakelaars nu duidelijk aangeven welke activiteiten ze doen bij het BIV (het beroepsinstituut van vastgoedmakelaars). Deze aanduidingen hebben een invloed op de verplichte opleidingen die zij jaarlijks moeten volgen om up-to-date te blijven ivm de wetgevingen.

Een ander feit dat belangrijk is ivm de splitsing van de activiteiten, dat is als de vastgoedmakelaar zijn bemiddelingsactiviteiten als zijn syndicus activiteiten voert vanuit dezelfde vennootschap dat hij verplicht zal zijn om BTW aan te rekenen op zijn erelonen voor syndicusactiviteiten. Als zijn vennootschap echter uitsluitend syndicus activiteiten doet dan kan men een vrijstelling krijgen van BTW waardoor er op de erelonen geen BTW moet geheven worden. Dit kan dus een meerkost betekenen van 21% als er BTW geheven moet worden.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This