Hoe omgaan met afgekeurde afrekening en weigering controle door syndicus?

Word je eigen syndicus

1.60K keren bekekenBoekhouding VMEafrekening

Beste,

Wij hebben op de vergadering in februari de jaarrekening zelf niet ter stemming laten gaan daar ze toch niet goed was. Nu 2 maanden later bied hij die zelfde jaarrekening terug aan de eigenaars met hun persoonlijke afrekening. Zijn visie is om op de vergadering van 2015 deze ter goedkeuring aan te bieden samen met deze van het boekjaar 2014 dus 2 afrekeningen. Ook als raad van mede eigendom hebben we dit jaar nog geen enkel factuur kunnen inkijken!

Mvg Nico huysveld

Normaal gezien dient er een commissaris van de rekeningen aangesteld te worden die verantwoordelijk is voor het controleren van de boekhouding. Ik weet niet of dit bij jullie gebeurd is?

In ieder geval heeft de raad van mede-eigendom ook het recht (gewone mede-eigenaars trouwens ook!) om alle documenten in te kijken. Het is dus ontoelaatbaar dat uw syndicus jullie dit weigert. Ik zou er bij de syndicus op aandringen eventueel via aangetekend schrijven dat jullie inzage willen in de boekhouding.

Dit is echt belangrijk om hierop aan te dringen. Er zijn namelijk al meerdere gevallen gekend waar de syndicus putten in zijn eigen vennootschap heeft gevuld met gelden van de VMEs. Enkel en alleen maar wanneer een doorgedreven controle gedaan kan worden kan men soms deze gewiekste frauduleuze handelingen achterhalen.

Daarnaast is het gewoon ook belangrijk om die controle te kunnen doen om eventuele fouten te kunnen controleren. Alsook om te controleren of alle uitgaven daadwerkelijk rechtmatig waren.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This