hoe kan ik mijn bovenbuurman overtuigen om mee te betalen voor een nieuw dak?

Word je eigen syndicus

1.28K keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendom

ik ben eigenaar van een appartement in een blok van 3, ik woon op het eerste verdiep. het dak is dringend aan vervanging toe (heb al vocht in de living) maar mijn bovenbuurman is niet aanspreekbaar hierover. het appartement onder mij staat nu te koop en ik heb geen idee waar ik de vorige bewoners kan vinden.er is geen syndicus. mag ik het lek in het dak laten herstellen? en hoe kan ik dan de gedane kosten terugkrijgen van de andere (toekomstige)buren?

Dag Levi,

U zou moeten kijken in de akte van de aankoop of een syndicus voor jullie gebouw verplicht is.  Indien dat het geval is kun je best een syndicus door de rechter laten aanstellen.  Via de syndicus zal iedere eigenaar verplicht worden om volgens de in statuten vastgelegde manier mee te betalen voor de reparatie van het dak.

Ook als er geen syndicus verplicht is kun je perfect via de rechter afdwingen dat de andere eigenaars meebetalen.

Je laat deze situatie echt best niet aanslepen want anders kun je problemen krijgen met de verzekering edm in verband met de vervolgschade.

Het beste wat je doet is een advocaat raadplegen hierover.  Misschien zie je er tegenop omwille van de kosten of de confrontatie met je bovenbuur maar bedenk dan dit: je bovenbuur maalt er ook niet om, om jou met de kosten voor de waterschade te laten zitten en wil het dak volledig op jouw kosten laten repareren.  Dat kan toch ook niet?  Het is best te laten zien dat je niet van plan bent over je heen te laten lopen.  Het kan ook zijn dat wanneer je start met een advocaat, dat hij ziet dat je het echt meent, en dat het dus buiten de rechtbank geregeld kan worden.

Ik ken een advocaat die gespecialiseerd is in mede-eigendom en vastgoedrecht.  Als je wil kan ik je zijn contactgegevens doorsturen. Ik heb reeds meermaals met deze advocaat samengewerkt, steeds met goed resultaat. Er is altijd eerst een vrijblijvend (dus zonder kosten) kennismakingsgesprek mogelijk waarin hij je eerlijk zegt of je kans maakt of niet, en wat de kosten zijn. Op die manier krijg je een heel duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This