Hoe de nieuwe wet van 2010 aanpassen aan de basisakte?

Word je eigen syndicus

1.88K keren bekekenSyndicus

Beste Jessie,

Onze basisakte is nog steeds niet aangepast.  Moet de syndicus hiervoor een notaris aanspreken en moet dit niet voorgedragen worden aan de algemene vergadering die eind maart plaatsvindt?

Marina Van Dooren

 

Dag Marina,

De basisakte moet aangepast worden aan de nieuwe wetgeving vóór 1 september 2014.  Dit wordt best gedaan door een advocaat of een notaris (een advocaat kan dan ook).  U zou best meerdere offertes opvragen want ik weet dat de verschillen nogal uiteen kunnen liggen.  Deze offertes kunnen dan besproken en gestemd worden op de eerstvolgende AV.  Als u niet wil voor een patstelling te staan waarbij er slechts één offerte voor handen is kunt u dus best in samenspraak met de syndicus meerdere offertes opvragen.

Groetjes,
Jessie

er ontbreekt in het antwoord :

wat moet gebeuren eens dat de basisakte aangepast is ? ( goedkeuring van de gecoördineerde statuten door de alg. vergadering ? )

Dag Marina,

In ons gebouw hebben wij hetzelfde probleem, de basisakte is nog niet aangepast. Indien je rechtszekerheid wilt  werk je beter met een notaris. De akte moet neergelegd worden in een hypotheek databank(?), ben dit nog aan het uitzoeken. Dus via advokaat is tweemaal kosten.

Willy

De wetgeving zegt:

§2. De syndicus bedoeld in artikel 577-4, §1, derde lid, 4° van hetzelfde wetboek legt binnen binnen achtenveertig maanden na de inwerkingtreding van deze Wet een aan de artikelen 577-3 tot 577- 14 van hetzelfde wetboek aangepaste versie van de bestaande basisakte, het reglement van mede-eigendom en het huishoudelijk reglement ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Voor zover de algemene vergadering op hetzelfde of op een later tijdstip geen wijzigingen aanbrengt aan de basisakte, is voor de aangepaste tekst van het reglement van mede-eigendom geen authentieke akte vereist.

mopsei: De aangepaste teksten moeten dus goedgekeurd worden door de AV.

Willy: Als er geen andere aanpassingen aangebracht worden moet er geen akte verleden worden. Dit zouden nutteloze kosten zijn. De documenten moeten dus ook niet aangepast worden door een notaris. Ik ken verschillende gebouwen waar men met een advocaat gewerkt heeft en dit was voldoende.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This