fbpx

Is het normaal dat er regenwater mag binnen sijpelen via mijn keukenplafond ?

Word je eigen syndicus

581 keren bekekenUitvoering van Werken

Met de aanhoudende regen van de afgelopen weken sijpelt weeral regenwater binnen via mijn keukenplafond. Erboven ligt nl. het terras van het appartement boven mij en het is nu al de 3de maal in enkele jaren tijd dat de waterafvoer van dat terras verstopt geraakt met als gevolg het doorsijpelen van regenwater in mijn keuken. Tot nu toe zonder al te veel schade maar feit is dat ik een dak (mijn keukenplafond) heb dat niet waterdicht is. Volgens mij hoort dit ten allen tijden waterdicht te zijn. Dat is ook 20 jaren zo geweest.

De syndicus stuurt wel altijd iemand om de afvoer te ontstoppen maar stuurt helemaal niet aan op een structurele oplossing alhoewel ik daar al op aangedrongen heb. En van de gebouwenverzekeraar moet ik niet veel verwachten want die kijkt enkel naar de opgelopen schade.

Vandaar mijn vraag : Is het normaal dat ik als eigenaar maar moet accepteren dat er dus regelmatig wel eens regenwater kan binnen sijpelen via het terras van het appartement boven mij ?

Vraag beantwoord

Basisakte is duidelijk. Terrassen behoren tot de gemeenschappelijke delen behalve de bekleding ervan. Dat is voor rekening van de eigenaar.

Dat dit op de AV moet besproken worden, lijkt me evident maar ik wil weten waar ik juridisch sta. Er is iets defect en dat moet gemaakt worden. Ik kan dat zo niet laten. Als ik dat niet vermeld bij een eventuele verkoop van het appartement, kan ik worden beschuldigd van het verzwijgen van verborgen gebreken. En als ik het vermeld, gaat dat een negatieve impact hebben op de verkoop(prijs). Wie wilt er nu wonen onder een lekkend dak ?

Vraag beantwoord
You are viewing 1 out of 4 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This