fbpx

Herziening goedgekeurde jaarrekening

Word je eigen syndicus

356 keren bekekenNieuwbouw

Beste,ik had hiervoor al een vraag gesteld en antwoord gekregen,het gaat erover dat de bouwheer niet heeft bijgelegd bij de jaarrekening van de onverkochte appementen in de blok en we hebben de jaarrekening goed gekeurd en dit niet gezien,het gaat hier om een bedrag van 7500€,nu heb ik in de statuten van de polis gelezen dat hij maar 25% zou moet betalen van de kosten van de niet verkochte appartementen,is dit correct of kunnen wij toch de volledige 100% eisen en een herziening aanvragen van de jaarrekening omdat de syndicus ons dit niet vermeld heeft.

lebragard Vraag beantwoord november 2, 2021

Statuten zijn wat ze zijn , daar kan/mag men niet van afwijken maw.25% is wat het is.

Vooral niet vergeten dat de AV beslist….noch de syndicus nog een individuele mede-eigenaar beslist , maw. een (B)AV (bijzondere algemene vergadering) met als agendapunt , herziening jaarafrekening en/of de mede-eigenaar(s) kan steeds beroep doen op een vrederechter cfr.577-9 nml:
Iedere mede-eigenaar kan echter alle rechtsvorderingen alleen instellen betreffende zijn kavel, na de syndicus daarover te hebben ingelicht die op zijn beurt de andere mede-eigenaars inlicht.

Het is en blijft een fout van de syndicus , deze MOET de correcte verdeelsleutels  toe  passen en fout , de rekencommissaris….had dit ook moeten opmerken…dat de bouwheer niet participeerde in de lasten van 25% zoals vermeldt in de statuten.

Herziening goedgekeurde jaarafrekening

lebragard Posted new comment november 2, 2021

Uiteraard zijn de kosten voor de bijzondere algemene vergadering voor de syndicus…..

You are viewing 1 out of 1 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This