Garage verhuren aan externen

Word je eigen syndicus

Ik woon in een complex met een 14 tal appartementen met bijbehorende garage. Omdat ik mijn auto heb verkocht wens ik deze te verhuren. Geen van de bewoners heeft interesse en heb besloten om deze extern te gaan verhuren. In de basis akte en in het orde reglement is hier niets concreets over beschreven. Inmiddels heb ik de garage extern verhuurd, nu willen de bewoners dit alsnog verbieden door een AV bijeen te roepen. Er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat dit geen goede huurder zou zijn. Kan een beslissing van een AV mij dwingen tot het ontbinden van huurovereenkomst of haar toegang te weigeren tot de parking?

lebragard Vraag beantwoord augustus 1, 2022

U kan vrij beschikken over uw privatieven rekening houdend met de bepalingen in uw statuten , AV beslissingen.

U kan dus uw garage extern verhuren (eigendomsrecht), de AV kan zich daar niet tegen verzetten , wel kan de AV voorwaarden opleggen wat kan en niet kan mbt. de garage-huurder bv. de garage huurder kan enkel dat deel gebruiken om toegang te krijgen naar de garage en/of garage is enkel voor de auto, fietsen maar kan niet gebruikt worden als opslagplaats ect…..

Indien de AV toch een verbodsbepaling oplegt tot het extern verhuren van de garage gaat deze haar bevoegdheid te buiten en zal u beroep moeten doen op een vrederechter , maar zover zal het niet komen want een prof.syndicus , specialist inzake beheer mede-eigendom is zich bewust van die dan onregelmatige-onrechtvaardige beslissing.

lebragard Vraag beantwoord augustus 1, 2022
You are viewing 1 out of 1 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link