Financieel verslag: goedkeuring in AV: tot wanneer?

Word je eigen syndicus

179 keren bekekenBoekhouding VME

Het boekjaar in onze VME loopt van 01/10 tot 30/09/2021.
Normaal hebben wij in december onze AV maar door corona was deze op 25/04.
Onze syndic werd buiten getsemd en werkte met effectieve vorderingen (via kwartaalfacturen) ipv provisies. Alle facturen werden dus tot en met 31/03/2022 doorgefactureerd en betaald (sommigen betaalden niet want factuur niet correct en zeer goed doorgefactureerd)
Er werd helaas goedkeuring financieel verslag gegeven.
Ik stel mij echter de vraag tot waar wij dan goedkeuring gegeven hebben? Is dit niet tot 30/09/2021 omdat dit het einde van het boekjaar is?

Indien ja, dan is al hetgeen die er na komt nog niet goedgekeurd.
Ik ben niet akkoord met bepaalde dingen van de laatste factuur en betaalde deze ook niet en protesteerde deze t.o.v. de buitengestemde syndic.

Het zijn natuurlijk onze facturen zoals sommigen zeggen maar wij moeten toch geen onterechte factuuren betalen?
Wat kunnen we doen opdat de vorige syndic dit ten zijne laste neemt?
Is dit verzekerd onder zijn verzekering?

Gerti Vraag beantwoord 1 dag geleden

Ik weet dat men de notulen tot 4 maand nadien kan aanvechten bij de vrederechter.
Ik herhaal nog even de situatie.
De vroegere syndic met vennoot advocaat die daar de scepter slaat werkte met kwartaalfacturen waar hij alle facturen direct doorfactureerde (dus er wordt niet met provisies gewerkt).
Hun laatste kwartaalfactuur was van 01/01/2022 – 31/03/2022.
De AV is normaal in de 1e helft van december maar door corona werd deze weerom uitgesteld en nu naar 25/04/2022.

Het BOEKJAAR loopt van 01/10 – 30/09

Ik heb de syndic 2 dagen vóór de AV per mail om de jaarrekening gevraagd.
Op de AV heb ik aan de eigenaars gezegd dat ik dit opgevraagd heb en de statuten getoond waarin vermeld staat dat hij dit 1 maand vóór de AV aan ons moet bezorgen.
Hij antwoordde: “u krijgt ieder kwartaal direct uw facturen (je kan er op doorklikken), wil hij zeggen, dan moet u geen jaarrekening krijgen.

We kunnen de notulen niet meevolgen en hij leest ze nadien nooit voor (er was nochtans een deurwaarder aangesteld door de RME die enkel opdracht kreeg om te acteren: wat ben je daar mee?) en de eigenaars mogen nooit meetekenen voor de notulen (ik heb het gevraagd maar de voorzitter zei van neen, terwijl hij naast die advocaat/syndic zat en waarmee hij onder één hoedje speelt; ik zei dat hij niet correct is, deurwaarder was dan al weg, dus hem kon ik niet meer roepen en hij kreeg enkel opdracht van de RME om te acteren; heeft uiteindelijk ook meegeteld maar quotiteiten heeft syndic voordien vermenigvuldigd); Natuurlijk mogen de notulen niet gezien worden en getekend worden, zo kan hij ze naar zijn hand zetten en kunnen ze alleen nog binnen de 4 maand aangevochten worden bij de vrederechter. Als ik de notulen thuis kreeg zag ik dat de valse commissaris die ook onder één hoedje met de syndic samenwerkt wel mocht meetekenen: dit heeft zijn redenen: zo kan hij aan de B.I.V. bewijzen dat mede-eigenaars wel de kans kregen om mee te tekenen (duidelijk toch welk corrupt boeltje het is).
De syndic had in de notulen onder financieel verslag geschreven: “Tevens
wordt verwezen naar de voorheen overgemaakte vermogensstaat.” Maar hij kan niets bewijzen want mailde dit nooit naar de eigenaars door.

En hij schrijft ook in zijn notulen: zie verslag van commissaris in bijlage maar die steekt niet in bijlage want is vals. Als je dit aan beiden opvraagt, willen deze niet antwoorden.

Gerti Edited comment juli 31, 2022

Mijn vraag is vooral: er werd helaas goedkeuring financieel verslag gegeven (ik gaf dit niet) maar tot waar dan?
Ik vermoed tot 30/09 omdat het boekjaar daar stopt en we nu in december goedkeuring geven voor het boekjaar 01/10/2021 – 30/09/2022.

You are viewing 1 out of 5 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link