familiale verzekering verplichten via het reglement inwendige orde van een appartementsgebouw

Word je eigen syndicus

1.85K keren bekekenAlgemene VergaderingVerzekeringen

Is het wettelijk toegelaten de mede-eigenaars en huurders, via stemming op de algemene vergadering en het reglement inwendige orde van een appartementsgebouw, te verplichten om een familiale verzekering af te sluiten, aangezien een familiale verzekering wettelijk niet verplicht wordt?

Ik zou denken dat dit inderdaad op die manier opgelegd kan worden maar 100% zeker ben ik niet. Wat is de achterliggende reden dat u dit wil doen?

Het is de syndicus die dit wil doen en de reden er voor is om er voor te zorgen dat bij bvb bij waterschade veroorzaakt door de bewoner welke de verzekering van het gebouw niet dekt, als het door eigen fout of nalatigheid gebeurd, en de bewoner niet bemiddeld is, dan is het diegene die schade heeft opgelopen die geen vergoeding krijgt. Via de familiale verzekering zou dat dan wel vergoed kunnen worden.

Om het verhaal af te maken is het zo dat er in het gebouw nieuwe inkomdeuren zijn geplaatst waarbij de opening gebeurt door middel van een badge. Nu koppelt de syndicus de afgifte van de badge, die reeds betaald zijn, aan het voorleggen van een bewijs dat ze in het bezit zijn van een familiale verzekering. Hebben ze die verzekering nog niet dan krijgen ze hun badge niet, ook al hebben ze die badge al betaald.

Ik weet niet of uw syndicus dat laatste zomaar mag doen. Iedereen moet toegang kunnen krijgen tot het pand. Als het reglement van interne orde niet nageleefd wordt dat moet uw syndicus naar de rechter stappen om het te laten afdwingen en niet op basis van dergelijke “chantage”.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This