extra bonus uittredend syndicus?

Word je eigen syndicus

104 keren bekekenAlgemene Vergadering

beste mijn naam is georges en normaal gezien als alles goed gaat wordt ik de nieuwe syndicus in ons vakantiepark. Nu tijdens de vorige vergadering werd het voorstel gevraagd om op de komende agenda te plaatsen om de ontslagnemende syndicus een extra bonus uit te keren en bij de volgende ALV te laten goedkeuren via wettelijke stemming. ik heb reeds de vraag gekregen van mede-eigenaren of dit zo maar kan gezien deze dient bijgepast te worden door alle eigenaren boven hun jaarlijkse parkbijdrage en niet door rekening van de VME. kan worden betaalt het hier over een extrabonus van 80000 euro ik ben van mening dat dit er over? is gezien de ontslagnemende syndicus wist welke vergoeding werd opgesteld destijds dus hij wist wat zijn vergoeding ging zijn en hij zelf nooit aanstalten geeft gemaakt om een hoger vergoeding te krijgen .in mijn contract als nieuw syndicus word er ook niet vermeld dat ik bij ontslag recht zou hebben op een extra bonus dus om mijn vraag af te ronden kan dit is wettelijk en hoeveel stemmen dien hier voor te worden verkregen om aanvaard te zijn op de ALV. gezien er voor bepaalde wijzigingen andere hoeveelheid van stemmen nodig zijn

groeten georges en alvast bedankt mocht Jullie mij kunnen al advies is welkom

lebragard Vraag beantwoord maart 12, 2023

Wellicht zijn er argumenten waarom de huidig zittend syndicus zijn mandaat niet verlengd word, de kans lijkt dan ook klein dat bij stemming de vereiste meerderheid niet behaald word om een extra toe te kennen.

Zeker indien dit niet in het syndicus contract voorzien is lijkt ons aub?

zelfs indien gestemd wordt, kan binnen de 4 maand nog steeds de vrederechter “gevat” worden

building Vraag beantwoord maart 10, 2023

……kan worden betaalt het hier over een extrabonus van 80000 euro ik ben van mening dat dit er over?

Neem aan dat er 1 nulletje te veel staat.

Syndicuscontract bepaalt niets over “de gouden handdruk” dus géén.

Bepalingen in het syndicuscontract en goedkeuring is met volstrekte meerderheid (50 +1) = § 8. De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij volstrekte meerderheid van de stemmen van de mede-eigenaars die op het ogenblik van de stemming aanwezig of vertegenwoordigd zijn, tenzij de wet een gekwalificeerde meerderheid vereist.
Voor de berekening van de vereiste meerderheid worden de onthoudingen, de blanco- en de ongeldige stemmen, niet beschouwd als uitgebrachte stemmen.

Gekwalificeerde meerderheid = Art. 3.88.Algemene vergadering: besluitvorming

lebragard Vraag beantwoord maart 12, 2023
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This