Energie besparende maatregelen in ondergrondse garages?

Word je eigen syndicus

202 keren bekekenRaad van Mede-Eigendom

Beste

met een aantal mensen van de raad willen we de lampen vervangen met bewegingsmedelders om zo elect te besparen. Er zijn 122 ondergrondse garages en er branden voortduren een 40-tal lampen.

bij ons In de raad is er één mede-eigenaar die hiervan niets wil weten, hij betaald niet voor wat niet stuk is…maar die persoon (wel eigenaar van een app) heeft wel geen garage/berging  bijgevolg betaald hij hiervoor ook niets in de gemene kosten. In hoeverre heeft hij beslissings recht ?

lebragard Vraag beantwoord november 26, 2022

In hoeverre heeft hij beslissings recht ?

Heeft geen beslissingsrecht , betaalt niet mee in de lasten maw. de “betaler beslist” is hier van toepassing.

Er moet dus in het bijzonder worden gekeken naar het reglement van mede-eigendom en indien daar de lasten van een gemeenschappelijk deel slechts ten laste worden gelegd van bepaalde mede-eigenaars, dan zijn enkel die mede-eigenaars stemgerechtigd. Elk van hen stemt in dat geval over het desbetreffende agendapunt met een aantal stemmen naar evenredigheid van zijn aandeel in de bedoelde lasten.

De “betaler beslist” is evenwel niet altijd van toepassing nml  wanneer het zou gaan om standing, esthetische samenhang, veiligheid, bestemming van het gebouw, heropbouw of afbraak, hygiëne…..heeft elke mede-eigenaar stemrecht.

art.3.87

  § 6. Iedere mede-eigenaar beschikt over een aantal stemmen dat overeenstemt met zijn aandeel in de gemeenschappelijke delen.
Wanneer het reglement van mede-eigendom de lasten van een gemeenschappelijk deel van het gebouw of van de groep van gebouwen uitsluitend ten laste legt van bepaalde mede-eigenaars, nemen enkel die mede-eigenaars deel aan de stemming op voorwaarde dat die beslissingen het gemeenschappelijk beheer van de mede-eigendom niet in het gedrang brengen. Elk van hen stemt met een aantal stemmen naar evenredigheid van zijn aandeel in voornoemde lasten.

lebragard Vraag beantwoord november 26, 2022
You are viewing 1 out of 1 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link