De eigenaars informeren

Word je eigen syndicus

374 keren bekekenAlgemene Vergadering

We hebben een nieuwe syndic en we hebben  reeds verschillende malen gevraagd om duidelijk en niet vaag te communiceren, niet rond de pot te draaien, uit te leggen waar men naar toe wil maar daar gaat men niet op in en de RME vindt dit ook goed, zo hebben zij het heft in handen en beslissen zij meer en komen we voor verrassingen te staan op de AV.

Er was de 1e RME vergadering en als ik op het platform inlogde zag ik dat er 2 weken geleden vergadering was.
Ik had de syndic vroeger al gevraagd om facturen, … op het platform te zetten en ons per mail te verwittigen als er iets op het platform gewijzigd is en wat zodat we direct kunnen klikken of dat men hun app in route steekt. Helaas na 2 maanden: geen antwoord en men doet het niet.

Het is niet de bedoeling dat men dagelijks moet gaan inloggen op het platform om te zien wat er gewijzigd is, dit is geen werk.

Al de punten van de RME zijn vaag (je kan er alle kanten mee uit), soms weet men niet wat men bedoelt, …
Ook hier zijn de eigenaars weer niet van het RME-verslag op de hoogte gebracht.

Ik heb er vorig jaar een full-time job van gemaakt om de vorige corrupte syndic buiten te krijgen en dat is met 80% gelukt (naast vele eigenaars die met de syndic ook nog onder één hoedje werken): een kruistocht dus.
De RME kende de wetgeving niet, … en ik heb alle eigenaars op mijn manier geïnformeerd.
De RME zei dat de vorige syndic niet communiceerde en niet transparant was maar nu eisen ze deze blijkbaar ook niet van de nieuwe en willen ze zo weinig mogelijk duidelijkheid om alles naar hun hand te kunnen zetten.

Ik ben van plan om dit RME-verslag naar de eigenaars door te sturen en te zeggen dat ik al aan de syndic gevraagd heb om de eigenaars te informeren en dit niet gebeurt waardoor ik het hen doormail met de nodige uitleg (want veel agendapunten hebben heeft de RME uit mijn punten die op laatste AV stonden niet op de BAV met de nieuwe syndic willen behandelen en nemen ze nu zo van mij over om  “zogezegd” te kunnen tonen met welke goede ideeën ze nu komen, dat is plagiaat.
Bovendien de RME kan mij niet harden omdat ik de vorige syndic buiten kreeg en ik goede ideeën heb. Ik werd op de BAV zelfs de mond gesnoerd door een RME-lid omdat ik iets wou zeggen in zijn nadeel (hij boorde door de gemeenschappelijke muren en handelde met de vorig syndic onder één hoedje: corruptie).

Dit kan niet en zo iemand hoort niet thuis in de RME.
Op de volgende AV stel ik mij kandidaat.

Zou ik de eigenaars het verslag doorsturen met meer uitleg en mijn bedenkingen?
Ik wil opkomen voor het algemeen belang en eerlijkheid maar dit gebeurt weerom niet.

johan2611 Vraag beantwoord 7 dagen geleden

U kan en mag de eigenaars informeren , cavalier seul spelen is meestal de zwarte piet en dan noch. Zoek gelijkgezinden en dan pas boekt u resultaat , anders eindigt het in “Donquichotterie” .

lebragard Vraag beantwoord september 20, 2022

Oh, ik heb ook al alleen gespeeld zonder de RME en heb de syndic met 80% buiten gekregen omdat ik de eigenaars aan de hand van voorbeelden van wat er gebeurde met deze syndic informeerde. Iedereen die niet onder één hoedje samenwerkte met deze syndic verschoot zich een bult wat er gebeurd is in 12 jaar = advcoaat.

De oude RME vond het erg dat de syndic niet communiceerde en niet transparant was.

De nieuwe RME = de 3 oude en 2 nieuwe erbij (en waar ik mij à la minute op de agenda heb gezet maar mensen al weg waren, het niet gehoord hebben dat ze er mij mochten bijzetten) vraagt nu zelfs nog niet aan de syndic om te communiceren (ik heb het al aan een RME-lid doorgegeven maar blijkbaar vinden zij dat weer niet nodig zodat ze alles nu naar eigen hand zouden kunnen zetten)
Als zij de vorige syndic daarvoor veroordelen en er nu met de nieuwe syndic niets aan doen en zelf niet communiceren, dan zal ik het doen. De mensen zeggen nu al dat het de RME is die bij ons beslist.
Ik zal het dus doormailen en heel eenvoudig uitleggen; ze zullen het zeker op prijs stellen: goed om verkozen te worden op de AV in december. En van een deksel op mij  kop te krijgen: daar geef ik niet om.
Bovendien hebben ze alle punten die ik bij de vorige syndic aangehaald heb (maar hij niet wou doen) tot verbetering nu overgenomen in hun RME-verslag, alsof het van hen komt, dit is plagiaat.
Ik zal wel opkomen voor mijn punten en zal dit in deze mail vermelden dat deze punten al naar de vorige syndic gemaild werden met de RME in cc en deze gewoon allemaal van mij overgenomen worden. Ze mogen het eens  goed horen. Ze kunnen je niet harden maar gebruiken wel al je punten tot verbetering.

Gerti Vraag beantwoord september 20, 2022

Beste

Ik herken uw problemen en wat u allemaal overkomen is binnen uw mede-eigendom.

Ik heb dit ook allemaal meegemaakt: rond de pot draaien, onder één hoedje spelen, enz…

Jammer genoeg allemaal. Ik heb besloten om mijn appartement te verkopen want ik werd er ziek van.

johan2611 Vraag beantwoord september 22, 2022

Ik heb regelmatig contact met iemand uit de branche (die zich natuurlijk aangesproken voelt en dit niet gelooft). Ik ben blij dat u reageert: het bestaat heel zeker: corrupte syndici die zich verrijken, vals spelen. Het bestaat overal en meer en meer. Ik zou wel graag eens met u in contact komen maar helaas kan dit hier niet (zou niet weten hoe als het privé moet blijven). Misschien kan ik even vragen of die syndic in West-Vlaanderen gevestigd is en advocaat is. Garantie hebben we het dan over dezelfde en er zijn enorm veel gedupeerden. Veel mensen hebben bij ons ook al verkocht omdat ze er genoeg van hebbe en dan komen er nieuwe mensen die de cirque nog niet weten en waar ze weer kunnen mee rondrijden, … en zo blijft die syndic aan de macht. Echter, ik ken  de advocatuur heel goed en dit was zijn dood!

Gerti Vraag beantwoord september 22, 2022

Beste

Ik ben bereikbaar via transparantievme@gmail.com

Vriendelijke groet

johan2611 Vraag beantwoord 7 dagen geleden
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link