De afrekening voor mijn appartementsgebouw komt pas na 4 jaar. Wat kan ik doen?

Word je eigen syndicus

1.89K keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendom

Geachte
Wanneer een mede-eigenaar jaarlijks vraagt om de afrekening van de jaarlijkse kosten te mogen vereffenen en die afrekening telkens maar om de 4 jaar krijgt, weigeren om die vooralsnog te betalen en bijgevolg enkel het laatste jaar vereffenen? Bestaat er zoiets als een wettelijke termijn om de jaarlijkse kosten te innen? Of verjaring?
Met dank voor uw antwoord
Joan

Dag Joan,

De wetgeving zegt niks over de afrekening zelf maar wel over de opmaak van de begroting en de controle van de rekening door de commissaris.

Om die begroting echter juist te kunnen opmaken en de controle van de rekeningen correct te kunnen doen moet er natuurlijk ook een afrekening zijn. Eigenlijk zou de commissaris van de rekeningen ook de syndicus hieromtrent op de vingers moeten tikken. Als men bovendien niks regelmatig int, dan kan men de financiële huishouding nooit correct bijhouden.

Wat ik aanraad is om met de andere mede-eigenaars van uw syndicus te eisen dat deze tijdig gebeuren en zoniet eventueel over te gaan tot zijn of haar ontslag.

Met vriendelijke groeten,
Jessie

Hartelijk dank voor het vlotte antwoord! Die eis van mijn kant was er natuurlijk maar voor het overige heb ik weinig wettelijke poot om op te staan vermoed ik.
MVG
Joan

Niet betalen is altijd een dubbeltje op hun kant en veel mede-eigenaars denken hierover wanneer er iets foutloopt. Het is echter iets wat makkelijk in je gezicht kan ontploffen.

Het beste is om samen met de mede-eigenaars een front te vormen en op die manier de eis kracht bijzetten.

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This