bijna geen communicatie tussen syndicus en eigenaars

Word je eigen syndicus

188 keren bekekenSyndicus

ikben nu al 8jaar eigenaar van een apartement van een blok met 7 appartementen,

in begin liep de communicatie vlot, nu hebben wij al 4jaar geen eigenaars vergaderingen gehad, vorig jaar zijn er 2 maal datums voorgesteld , maar ja daarna volgt er geen bevestiging van hem, moet erbij vermelden dat er een eigenaar schulden heeft, waar er een uitspraak geweest van de rechtbank is geweest , eerst dat die eigenaar het in maandelijkse schijven zijn schuld mocht betalen, maar bij 1 maand niet betaald zou hebben ,hij direct de schuld in 1maal moet betalen ,dit is meerdermaal gebeurt, en reeds verschillende deurwaarders voor de deur, waar wij nog voor de kosten bijbetalen, nu der is verder geen communicatie tussen ons en syndicus, mails en telefoontjes worden bijna niet beantwoord , nu zie ik ook dat me jaarlijks saldo onder nul begint te stijgen, wat kunnen wij doen om onze syndicus aan te  manen om zijn werk te doen, zoals het hoort , is er een mogelijkheid om eventueel onze syndicus te ontslaan, zonder ons eigen te schaden ? mev. Yserbijt Annie

emailadres annie.yserbijt@telenet.be

lebragard Vraag beantwoord maart 13, 2023

# Annie Yserbijt

Wat u aangeeft ….is het duidelijk dat uw VME waar u lid van bent ontspoord is en niet meer “goed” bestuurbaar. (reeds 4 jaar géén AV ?! , schulden ect….)

Onderneem nu voor het “te laat” is actie , overleg met de andere mede-eigenaars , ken uw rechten en vraag aan de vrederechter een andere syndicus of tijdelijk een bijkomende syndicus……

Ga naar de griffie van het vredegerecht en vraag uitleg , in principe helpt men u op weg.

art.3.92 §1

  Iedere mede-eigenaar kan echter alle rechtsvorderingen alleen instellen betreffende zijn kavel, na de syndicus daarover te hebben ingelicht die op zijn beurt de andere mede-eigenaars inlicht.

lebragard Posted new comment maart 13, 2023

Elke mede-eigenaar kan bij de vrederechter een verzoek indienen voor de aanstelling van een nieuwe syndicus. De rechter zal dan onderzoeken of het verzoek gegrond is of niet.

You are viewing 1 out of 6 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This