Berichten aan bewoners uitsluitend in Nederlands of mag ook in andere taal ?

Word je eigen syndicus

93 keren bekekenReglement van Interne Orde

is het in Vlaanderen verplicht om berichten bestemd voor bewoners uitsluitend in het nederlands mede te delen of mag het ook  in andere talen worden gecommuniceerd

lebragard Vraag beantwoord juni 10, 2024

is het in Vlaanderen verplicht om berichten bestemd voor bewoners uitsluitend in het nederlands mede te delen of mag het ook  in andere talen worden gecommuniceerd

Wordt niet verplicht opgelegd , basisprincipe is : de taalvrijheid.

Gezien het grondwettelijk principe van de taalvrijheid beslist elke vereniging van mede-eigenaars onafhankelijk over de taal die zij wenst te gebruiken in haar relatie met de mede-eigenaars. De mede-eigenaars hebben dan het recht om een vertaling te vragen.

De vertaling kan worden gevraagd in de taal of één van de talen van het taalgebied waarin het gebouw gelegen is. Dus Nederlands in Vlaanderen, Frans in Wallonië, Duits in het Duits taalgebied en Nederlands en Frans in Brussel. Enkel akten, die niet zijn opgesteld in de taal van het taalgebied kunnen aanleiding geven tot een vertaling.

De wet mede-eigendom bepaalt :

Art. 3.96. Taal


Een mede-eigenaar kan, op zijn verzoek, een vertaling verkrijgen van elk document met betrekking tot de mede-eigendom uitgaande van de vereniging van mede-eigenaars, indien de bedoelde vertaling dient te gebeuren naar de taal of een van de talen van het taalgebied waarin het gebouw of de groep van gebouwen gelegen zijn.

Deze regelgeving impliceert dus niet de plicht om een bepaalde taal voor de documenten over mede-eigendom te gebruiken, maar geeft wel het recht om een vertaling te krijgen.

wet mede eigendom : link

https://www.biv.be/media/1461/download?inline

lebragard Vraag beantwoord juni 10, 2024
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This