Basisakte veranderen ivm wanbetalers kan dat?

Word je eigen syndicus

2.08K keren bekekenWanbetaling door mede-eigenaars

Een mede eigenaar betaald reeds jaren een te kleine maandelijkse bijdrage voor de alg kosten. De syndicus heeft de mede eigenaar reeds verschillende malen op gewezen dat het te goed moet aangezuiverd worden. Steeds heeft de mede eigenaar wel een of ander excuses om de betaling uit te stellen of niet correct te betalen. De basisakte is van de jaren 1965 er staat in dat men 100 belgische franken moet betalen per overtreding. Hoe kan men dit aanpassen naar deze tijd. Want omgerekend is dit 2.5 euro, wat is nog 2.5e euro, bij bepaalde telecom bedrijven gaat er al een verhoging van 7.5 euro zijn als men niet betaald. Hoe moet we dit aanpakken, graag hoor ik jullie.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 

Toch zult u verplicht zijn hard op te treden.

Herlees de bepalingen betreffende betalingsachterstand in uw basisakte.

 

Niet of halfslachtig optreden zal voor de VME nadelig uitvallen mocht de zaak uiteindelijk voor de rechter komen

 

Zie ook :

 

https://blog.smartsyndic.be/qa/kan-de-rme-of-commissaris-de-syndicus-verplichten-wanbetalers-aan-te-pakken/

Beste

Dit was eigenlijk niet een antwoord, kan er ik de bepalingen betreffebde betalingsachterstand veranderen in de basisakte, deze dateren van 1965, men spreekt daar nog in 100 belgische franken , wat is nog 2.5e …. hoe kan men dit veranderen

U kan inderdaad de basisakte laten aanpassen.  U moet vragen aan uw syndicus dat hij deze aanpassing als punt op de agenda plaatst.  Het is belangrijk dat u met de VME de beslissing neemt om de basisakte te laten aanpassen zodat de syndicus wanbetalers direct kan aanpakken (zonder eerst goedkeuring van de VME te krijgen) en dat alle kosten mbt aanmaningen en interesten wegens te late betaling vallen voor rekening van de mede-eigenaar die in gebreke is.  Dit is normaal gezien een beslissing die genomen moet worden met 4/5 van de stemmen.  Merk bovendien op dat als uw basisakte nog dateert van 1965 dat u wellicht deze ook in regel zal moeten brengen met de nieuwe wetgeving op de mede-eigendom die sinds 2010 van kracht is.  U kunt dan best meteen de twee zaken combineren.

Als de totale bedragen beginnen op te lopen kan een incassobureau een oplossing bieden. Zie hiervoor ook de volgende dienstverlening.

Groetjes,
Jessie

Kijk ook eens of er niets vermeld is in het contract van de syndicus.

In het contract van onze syndicus staat dat hij (kantoor) wel degelijk de verschuldigde sommen zal opvragen volgens de in het contract bepaalde modaliteiten; 1) de standaard aanbieding van de kwartaalafrekening, 2) een aanmaning, per brief,na 15 dagen na het verstrijken van de 30 dagen betalingstermijn, 3) een aangetekende aanmaning na 15 dagen + de vermelding van de opgelopen kosten allen ten laste van de schuldenaar…..

We hebben gemerkt dat dit werkt

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This