fbpx

Basisakte versus BW.

Word je eigen syndicus

43 keren bekekenKosten en Vergoedingen in Mede-Eigendom

In onze basisakte staat dat alle kosten, onderhoud enz. enz. zullen door de mede-eigenaars gedragen worden in verhouding tot hun quotiteiten in mede-eigendom. Er staats zelfs duidelijk: “Zo zal bijvoorbeeld niemand kunnen zeggen dat hij minder moet bijdragen in de lift omdat hij er geen of weinig gebruik van maakt.
Een eigenaar verhuurt een eigendom in dit gebouw. Deze eigendom is bouwtechnisch afgesloten van de rest van de bouw. Geen “rechtstreekse” toegang tot ondergrondse garage of tot de lift. Let wel de gas- en elektriciteitsmeters bevinden zich wel in de ondergrondse gemeenschappelijke ruimt. Deze eigenaar betwist zijn deelname in de kosten van de lift wat betreft de kosten van de noodtelefoon en het onderhoud van de garagepoort die toegang geeft tot de ondergrondse ruimte alsook de elektriciteit in in de algemene delen en dit in verhouding tot zijn quotiteiten in de mede-eigendom. De eigenaar beroept zich hierop het volgende: “Ingevolge het nuttigheidscriterium overeenkomstig artikel 577-2 § 9, derde lid van het BW in combinatie met het rechtsfiguur van de benadeling overeenkomstig art. 887 e.v. van het BW.
De VME beroept zich op de basisakte en de eigenaar op bovenstaande artikels.
Wie heeft gelijk? Krijgt de eigenaar kwijtschelding van deze onkostenbijdragen?
Graag uw antwoord.

Vraag beantwoord
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This