aanpassing basisakte

Word je eigen syndicus

1.40K keren bekekenStatuten

Schijnbaar kan een mede-eigenaar syndicus de basisakte zelf aanpassen aan de nieuwe wet, dus zonder notariële akte. 1. Is dat zo? 2. Moet de besisakte in haar geheel overgeschreven worden of volstaat blad met verwijzing naar de aanpassingen?

Vriendelijke groeten

cvdv

Het klopt dat het conform maken van de statuten aan de nieuwe wetgeving kan gebeuren zonder notariële akte.

Kun je het dus zelf doen? Volgens mij niet. Het vergt een enorm inzicht in de wetgeving om te weten welke clausules al dan niet nog conform zijn met de nieuwe wetgeving. Bovendien wil je ook niet de aansprakelijkheid als syndicus nemen als er uiteindelijk fouten in staan. In de praktijk vraagt men aan advocaten of notarissen om de akte te herwerken. Prijzen hiervoor lopen sterk uiteen dus het loont zeker de moeite om meerdere offertes op te vragen. Soms kun je geld besparen door ervoor te zorgen dat je al een digitale versie hebt van de akte (bv. zelf overtikken) zodat dit niet meer door de advocaat of notaris moet gebeuren. De akte moet bovendien volledig overgeschreven worden. Je moet eigenlijk een nieuw boekje met de aangepaste statuten aan de eigenaars bezorgen.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This