aanleg extra Proximus glasvezel-infrastructuur

Word je eigen syndicus

1.07K keren bekekenUitvoering van Werken

LS.  Syndicus zendt e-mail (cfr lager) aan mede-eigenaars met voorstel/plan Proximus mét foto’s van gemeenschappelijke delen (door wie genomen?) voor “aanleg glasvezel-infrastructuur “in dunne kabelgoot” “tot aan voordeur van elk appartement” én “op hun kosten” … Ons redelijk modern gebouw (bijna 10 jaar) heeft ruime technische kokers achter elke liftkokers waarin alle nutsleidingen liggen, inclus onze Telenet “koper-kabels”. Uw mening graag !

Geachte mevrouw, heer, 

Ik zend u het bericht van Proximus die een voorstel maakt om gratis een netwerk van glasvezelkabels in opbouw aan te leggen. De glasvezelkabels worden in een dunne kabelgoot in opbouw aangelegd. De gele lijnen op de foto’s in de eerste bijlage zijn de kabelgoten. Deze kabelgoot wordt vertikaal geplaatst in de trapkast van waaruit er per verdieping een horizontale kabel(goot) door de muur tussen trapkast en overloop wordt geboord om vervolgens horizontaal aangelegd te worden op de muur tegen de zoldering tot boven de voordeur van elk appartement. Later, wanneer het glasvezelnetwerk in gebruik wordt genomen, kan iedere bewoner kiezen een aansluiting te nemen bij Proximus en wordt de glasvezelkabel vanuit de overloop binnen getrokken (doorboring van de muur) naar het appartement.

Het voorstel dat vandaag wordt voorgelegd betreft een aanleg voor rekening van Proximus.

Ik stel voor deze aanleg te laten uitvoeren. 

Kunt u akkoord gaan dat Proximus deze kabels en kabelgoten aanlegt in de gemeenschappelijke delen?

Dank u.

Clara Vraag beantwoord juli 23, 2022

Wij hebben in ons appartementsblok in Gent veel last gehad met de nieuwe Proximus-bekabeling. Om foto’s van de gemeenschappelijke delen te kunnen hebben dringt Proximus idd. overal op onrechtmatige wijze binnen. Daarna sturen ze een bedrieglijke mail naar de syndici. Wij hebben gelukkig een correcte syndicus die de RVM hierover informeerde. De RVM gaf Proximus geen toestemming om te komen boren in de gemeenschappelijke delen. Dit bericht heeft Proximus vlakaf genegeerd en opnieuw zijn ze op onrechtmatige wijze onze private eigendom binnengedrongen en op vernielende wijze aan het boren geslagen. Ik was gelukkig thuis en had een fysieke confrontatie met de zeer onbeleefde werkmannen. De aangerichte schade is Proximus op zeer slordige wijze komen ‘herstellen’. Een jaar nadien kwam Proximus opnieuw boren binnen het gebouw, opnieuw zonder toestemming. Onder dreiging van politie is Proximus gestopt met boren. Voor de herstelling van de ontstane schade hebben wij een factuur mogen indienen. Daarna heb ik nog eens een Proximus-mannetje onderschept, dat het eens via de huurders wou proberen. Momenteel is er nieuw voorstel dat samen met onze aannemer, mezelf en een technieker van Proximus is besproken om hun kabels langs de buitengevels in bestaande kabelgoten aan te leggen. De RvM wil nl. vermijden dat huurders op eigen initiatief Proximus toelating geeft om kabels te komen plaatsen tot in hun privatief. Dan hebben de eigenaars helemaal geen controle over de uitvoering van de werken waarbij, zoals we inmiddels hebben ondervonden, veel schade wordt aangericht. Mijn advies: laat absoluut vooraf een Proximusman komen voor bespreking in detail en eis vooraf een mail met daarin alles wat werd besproken.

lebragard Posted new comment juli 27, 2022

Clara bedankt voor uw bijdrage = verwittiging aan anderen = niet de syndicus beslist maar wel de AV.

You are viewing 1 out of 3 answers, click here to view all answers.
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link