Moet het aan de nieuwe wetgeving aangepaste Reglement van Mede-eigendom geregistreerd worden?

Word je eigen syndicus

1.33K keren bekekenStatuten
0 Comments

Beste,

zoals de nieuwe appartementswet voorschrijft, hebben wij ons Reglement van Mede-eigendom in de Basisakte recent aangepast. Op de laatste algemene vergadering is die door alle mede-eigenaars goedgekeurd (en ondertekend).

Dienen we dit document ergens te registreren (omdat de originele basisakte ook via notaris beschreven is), of is het voldoende als ik dit als syndicus in mijn boekhouding bijhoudt?

groeten,

Luc

Dag Luc,

Voor zover de aanpassingen aan het reglement van mede-eigendom in de statuten geen andere aanpassingen bevatten dan die die nodig waren om ze conform te maken aan de nieuwe wetgeving, moet het nieuwe document niet bij akte verleden worden.

Wel zegt de wegeving: “De syndicus bedoeld in artikel 577-4, §1, derde lid, 4° van hetzelfde wetboek legt binnen 48 maanden na de inwerkingtreding van deze wet een aan de artikelen 577-3 tot 577- 14 van hetzelfde wetboek aangepaste versie van de bestaande basisakte, het reglement van mede-eigendom en het huishoudelijk reglement ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Voor zover de algemene vergadering op hetzelfde of op een later tijdstip geen wijzigingen aanbrengt aan de basisakte, is voor de aangepaste tekst van het reglement van mede-eigendom geen authentieke akte vereist.”

Dit betekent dus dat de wetgeving wel vereist dat ze goedgekeurd wordt bij stemming op de AV. Ik denk persoonlijk ook dat u best iedereen een kopie van deze aangepast akte heeft zodat alle mede-eigenaars een versie hebben van de statuten dat conform is met de nieuwe wetgeving en dit ook als referentie kunnen gebruiken.

Groetjes,
Jessie

Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This