fbpx

aandeel in het waarborgfonds terugbetaald na verlijden van de akte ?

Word je eigen syndicus

Destijds betaalde ik 300 € bijdrage voor het waarborgfonds. Recent heb ik mijn kavel verkocht. Bij het verlijden van de akte werden alle achterstallen (via input van de syndicus) door de notaris verrekend en ingehouden. In de nota van de syndicus aan de notaris vermeldt de syndicus dat de nieuwe eigenaar 300 € in het waarborgfonds moet storten. Dit heeft de nieuwe eigenaar gedaan.

Vraag: dient de syndicus niet onmiddellijk nadat de nieuwe eigenaar zijn deel in het waarborgfonds heeft gestort en alle achterstallen zijn betaald, het aandeel van de verkoper terug te storten ? Omwille van Covid vindt de volgende AV plaats in april 2022. Mag de syndicus dit geld achterhouden tot de finale afrekening in 2022. (goedkeuring afrekeningen op die vergadering)?

Vraag beantwoord

Het waarborgfonds maakt deel uit van het werkkapitaal en volgt grotendeels de regels ervan.

De finale afrekening wordt definitief bij de aanvaarding ervan door de AV. Op dat ogenblik kunnen eventuele terugbetalingen gebeuren.

Ook:

https://kantoorvanwynsberghe.be/handleiding.pdf

Vraag beantwoord

#stuipje

Bij de volgende afrekening krijgt u die 300€ ZEKER terug. Een goede syndicus kan eventueel u deze nu reeds terugstorten = 0 operatie.(koper heeft de 300€ gestort.)

Vraag beantwoord
Als u deze antwoorden interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Laat u informeren...

Ontvang gratis onze nieuwe artikels via e-mail. Uw e-mail zal enkel hiervoor gebruikt worden en niet met derden gedeeld worden.


Gegarandeerd zonder spam. Uw email adres wordt nooit met derden gedeeld. Op ons erewoord!

Het beheer zelf doen?

syndicus opleiding

Problemen in Uw Gebouw?

Laat u niet langer in het ootje nemen door uw syndicus.

Bent u Syndicus?

syndicus opleiding

  • 12345678910
close-link
close-link
Share This