Syndicus Kiezen

Syndicus Kiezen

Er ligt een wetsvoorstel op tafel waardoor VME’s zonder geregistreerde syndicus een boete zullen krijgen.

Dankzij de registratie van elke VME in de KBO-databank én de verplichte registratie van de syndicus voor je gebouw kan de overheid nu met één druk op de knop weten welke mede-eigendommen geen geregistreerde syndicus hebben.

Er ligt een wetsvoorstel op tafel waarmee er boetes uitgedeeld zullen worden aan VME’s die geen syndicus hebben! Deze boetes dienen dan door de mede-eigenaars betaald te worden.

Hoe kun je weten of jouw syndicus zich geregistreerd heeft voor jouw VME (zodat je kan voorkomen dat er een boete uitgedeeld wordt):

Als er geen syndicus functie geregistreerd staat dan is uw VME niet in regel. Er zijn dan twee mogelijke redenen waarom dit het het geval is:

Word je eigen syndicus

Word je eigen syndicus

  1. Jouw huidige syndicus is zich vergeten te registreren in de KBO: vraag uw syndicus zich in regel te stellen.
  2. Jouw VME geen syndicus aangesteld: ga op zoek naar een syndicus.

Als je niet met een beroepssyndicus wil werken weet dan dat er een mogelijkheid bestaat om als mede-eigenaar syndicus te worden in uw gebouw. We organiseren regelmatig een cursus voor mede-eigenaars die syndicus willen worden. In deze cursus wordt alles van A tot Z uitgelegd hoe een mede-eigenaar op een eenvoudige manier het beheer kan opnemen en alles volgens de regels van de kunst te doen.

Als u dit artikel interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres: