Word je eigen syndicus

Word je eigen syndicus

Er ligt een wetsvoorstel op tafel waardoor VME’s zonder geregistreerde syndicus een boete zullen krijgen.

Dankzij de registratie van elke VME in de KBO-databank én de verplichte registratie van de syndicus voor je gebouw kan de overheid nu met één druk op de knop weten welke mede-eigendommen geen geregistreerde syndicus hebben.

Er ligt een wetsvoorstel op tafel waarmee er boetes uitgedeeld zullen worden aan VME’s die geen syndicus hebben! Deze boetes dienen dan door de mede-eigenaars betaald te worden.

Hoe kun je weten of jouw syndicus zich geregistreerd heeft voor jouw VME (zodat je kan voorkomen dat er een boete uitgedeeld wordt):

Als er geen syndicus functie geregistreerd staat dan is uw VME niet in regel. Er zijn dan twee mogelijke redenen waarom dit het het geval is:

Syndicus Kiezen

Syndicus Kiezen

  1. Jouw huidige syndicus is zich vergeten te registreren in de KBO: vraag uw syndicus zich in regel te stellen.
  2. Jouw VME geen syndicus aangesteld: ga op zoek naar een syndicus.

Als je niet met een beroepssyndicus wil werken weet dan dat er een mogelijkheid bestaat om als mede-eigenaar syndicus te worden in uw gebouw. We organiseren regelmatig een cursus voor mede-eigenaars die syndicus willen worden. In deze cursus wordt alles van A tot Z uitgelegd hoe een mede-eigenaar op een eenvoudige manier het beheer kan opnemen en alles volgens de regels van de kunst te doen.

Als u dit artikel interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren (het is gratis).

Uw e-mail adres: