Word je eigen syndicus

Volmacht bij AV en BAV?

0

Beste,
Na het lezen van uw links aangaande volmachten bij AV en BAV van een VME ben ik tot de volgende interpretatie gekomen.
Een volmachthouder, indien mede-eigenaar zijn eigen aandeel inbegrepen, mag op een AV of BAV maximaal 10% vertegenwoordigen van het totale aantal aandelen van een gebouw.
In het gebouw waar ik mede-eigenaar ben , is het totale aantal aandelen 1000. Verdeelt over 10 wooneenheden met 85 aandelen (=8,5% van totale aantal aandelen per wooneenheid) , 1 wooneenheid met 76 aandelen (=7,6%) en 1 wooneenheid met 74 aandelen (7,4%). Elke wooneenheid heeft in ons gebouw één unieke eigenaar.
Bij ons in het gebouw is er een mede-eigenaar die beweert dat wij onderling van andere mede-eigenaars tot 3 volmachten mogen aanvaarden
Wel als ik mijn interpretatie op ons gebouw toepas kunnen in ons gebouw de mede-eigenaars onderling geen volmacht van elkaar aanvaarden. Zij kunnen zich als mede-eigenaar wel laten vertegenwoordigen door een volmachthouder die geen mede-eigenaar is in het gebouw.
Immers als een mede-eigenaar wel een volmacht zou aanvaarden van een andere mede-eigenaar vertegenwoordigd deze , zelfs bij het aanvaarden van maar 1 volmacht, meer dan 10% van het totale aantal aandelen.
Ik hoor je denken, ja maar de regel van 10% treedt pas in werking vanaf 4 of meerdere volmachten.
Wel het zou een beetje onlogisch zijn dat je bij het aanvaarden van maar 3 volmachten of minder je vlotjes meer dan 10% van de aandelen mag vertegenwoordigen (zie voorbeeld mijn gebouw) terwijl dit bij 4 of meer niet mogelijk is.
Is dit een acceptabele interpretatie of sla ik de bal volkomen mis?

Categorie: | Sleutelwoorden:
gevraagd September 28, 2018

2 Antwoorden

0

B.W. Art. 577-6 § 7

De wetgever appartementsmede-eigendom 2010 zag zich voor een schier onmogelijke taak geplaatst : algemene regels formuleren toepasbaar zowel op een mede-eigendom bestaande uit ? 2 appartementen als voor een vakantiepark > 200 kavels.

Om een monopolie inzake besluitvorming te vermijden geldt dan ook, meer voor de kleinere VME :

”Niemand mag meer dan drie volmachten aanvaarden.”

Om te bewerkstelligen dat in een grote VME beslissingen kunnen genomen worden, met een significante steun van groepen van mede-eigenaars, geldt dan weer :

”Een lasthebber mag evenwel meer dan drie volmachten krijgen als het totaal van de stemmen waarover hij zelf beschikt en die van zijn volmachtgevers niet meer dan 10% bedraagt van het totaal aantal stemmen dat toekomt aan alle kavels van de mede-eigendom.”

Hou er wel rekening mee dat er steeds een aftopping is geformuleerd in :

”Niemand kan aan de stemming deelnemen, zelfs niet als lasthebber, voor een groter aantal stemmen dan het totaal van de stemmen waarover de andere aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars beschikken.”

Ook :

Een mede-eigenaar beschikt in de (B)AV NIET over de gave van de ubiquiteit.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Alomtegenwoordigheid

Hij is aanwezig of is het niet. Is hij aanwezig dan kan hij geen volmacht geven.

Verder :

http://blog.smartsyndic.be/qa/mede-eigenaar-met-meerdere-eigendommen/

0

?  LEES : gelijk of groter dan

Als u deze informatie interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren met tips en weetjes over wat kan en niet in uw mede-eigendom (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Uw Antwoord

Voordat u op "Inzenden" klikt: Conform de gebruiksvoorwaarden van dit forum, er mogen geen namen van organisaties, persoonsnamen of andere persoonlijke gegevens vermeld worden in antwoorden of vragen. Controleer dit voordat u op "Inzenden" klikt.

  • 12345678910
Share This