Word je eigen syndicus

Omzeilen stembeperking?

0

Beste,

Door zijn appartementen onder te brengen in een vennootschap probeert een eigenaar te ontsnappen aan ‘stembeperking’.
Dient zijn vennootschap beschouwd te worden als één mede-eigenaar of als twee mede-eigenaars ?

Categorie: |
gevraagd Februari 6, 2019

3 Antwoorden

0

Geachte

Ik vrees dat hier werkelijk van twee eigenaren sprake kan zijn.

Indien u kunt aantonen dat door deze situatie de VME de facto onbestuurbaar blijkt, zou u vandaag de dag heil kunnen zoeken in de uiterst uitzonderlijke procedure strekkende tot de aanstelling van een bewindvoerder...

Astrid CLABOTS

CLABOTS

0

”…..kan....”

 

 

Het staat u vrij nadere inlichtingen te vragen over de financiële structuur van de vennootschappen.

 

B.W. Art. 577-9 § 2

 

Mocht u tot de conclusie komen dat er een persoon houder is van de nagenoeg alle aandelen dan kan dit een belangrijk argument vormen voor de rechter gezien de zeer algemene formulering: ….bedrieglijke….. .

0

Bedankt dilbeccha, dat had gekund, maar dat is niet het geval. Het is wel de eerste keer dat die 2de eigenaar, die in onze afrekeningen altijd vermeld wordt onder een bedrijfsnaam, samen met zijn aantal aandelen, nu voor het eerst opdaagde om mee te stemmen. Samen met de kapper had dat vennootschap 300/600 ste van de aandelen, dus 2/3, en met 2/3 kun je al heel wat doen, maar niet ingaan tegen de geboden of verboden die in de basisakte beschreven staan, m.a.w. de statuten wijzigen.

Als u deze informatie interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren met tips en weetjes over wat kan en niet in uw mede-eigendom (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Uw Antwoord

Voordat u op "Inzenden" klikt: Conform de gebruiksvoorwaarden van dit forum, er mogen geen namen van organisaties, persoonsnamen of andere persoonlijke gegevens vermeld worden in antwoorden of vragen. Controleer dit voordat u op "Inzenden" klikt.

  • 12345678910
Share This