Word je eigen syndicus

Heeft mede-eigenaar met meerderheid van de aandelen altijd het laatste woord?

0

In ons gebouw heeft de bouwer meerdere niveaus in bezit, zodat hij met enkele  bevriende eigenaars, steeds de meerderheid van de stemmen heeft.

Geregeld worden verbeteringen die wij voorstellen tegengehouden zodat hun leveranciers verder kunnen doen, wat niet steeds in het financiële voordeel is van de andere eigenaars.

Kan 1 eigenaar die veel eigendommen heeft in het gebouw steeds zijn mening doorduwen ?

Bedankt.

Categorie: | Sleutelwoorden:
gevraagd Januari 5, 2014

2 Antwoorden

0

De wetgeving beperkt het gewicht van de stemmen die iemand heeft via de volgende passage:
"Niemand kan aan de stemming deelnemen, zelfs niet als lasthebber, voor een groter aantal stemmen dan het totaal van de stemmen waarover de andere aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars beschikken."

Als de mede-eigenaar daarnaast echter ook nog andere mede-eigenaars mee kan overtuigen dan haalt men al gauw een meerderheid.

Merk echter wel op dat afhankelijk van het type van beslissing er een andere meerderheid nodig is. Zo moet men voor beslissingen mbt uitvoering van werken 3/4 van de stemmen halen.

Groetjes,
Jessie

0

Beste,

Een vraag die aansluit bij de voorgaande. Als ik het goed begrepen heb: Eigenaar A heeft 360/600 van de aandelen, hij kan dus aan de vergadering deelnemen met niet meer dan 240 aandelen (de som van alle andere eigenaren). Hij heeft dus altijd iemand nodig om een meerderheid te halen, alleen kan hij het niet. Maar, stel dat alle eigenaren, buiten eigenaar A, een voorstel goedkeuren. Kan eigenaar A dan met zijn 240 aandelen het voorstel verwerpen?

Groetjes

Als u deze informatie interessant vond, laat ons dan toe om u verder te blijven informeren met tips en weetjes over wat kan en niet in uw mede-eigendom (het is gratis).

Uw e-mail adres:

Uw Antwoord

Voordat u op "Inzenden" klikt: Conform de gebruiksvoorwaarden van dit forum, er mogen geen namen van organisaties, persoonsnamen of andere persoonlijke gegevens vermeld worden in antwoorden of vragen. Controleer dit voordat u op "Inzenden" klikt.

  • 12345678910
Share This